Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Uto08112020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Financijsko izvješće Garevačkih susreta 2014.

Od tri organizacije „Garevačkih susreta“ ovo je po drugi puta da imamo veliki financijski minus. Marka po marka redali su se izdaci i dosegli zbir od 3.800 KM dok su ukupni prihodi bili 1.220 KM što pravi čisti minus od 2600 KM.ispod satora

Sama fotografija govori koliko smo uložili za malonogometni turnir, a koliko smo mogli zaraditi od prodanog pića!

Ovom zgodom se zahvaljujemo Lucijanu Marić i Marku Omazić Petrovom koji su dio svoga posla vrlo dobro obavili te uspjeli prodati čak 105 tombola što je donijelo 550 KM u blagajnu.

Ono što je vrlo negativno je svakako brojka prodanog pića. Prodali smo ukupno 670 boca pića i to na: igralištu za vrijeme malonogometnog turnira i dječije olimpijade te kulturno zabavnoj večeri kao i na humanitarnom koncertu i samoj zabavnoj večeri na blagdan Iline.

Moramo priznati da smo očekivali veću prodaju pića jer je to jedini izvor financija od kojeg smo svi zajedno željeli ostaviti koju marko MZ Garevac za njene potrebe.

Međutim ispostavilo se da je Garevljanima zanimljivije sjediti na terasi „Čitaonice“ i plaćati 3 dc pića po 3 KM i ostaviti novac vlasniku Čitaonice već u domu popiti 0,5 litre pića za 2 KM i s tim novcem pomoći MZ Garevac.

Dapače da mi nemamo ništa protiv vlasnika „Čitaone“ jer znamo da on živi od te zarade, ali statistika pokazuje da je on prodao 3850 boca pića po 3 KM i zaradio 7700 KM ili devet puta više od nas a ništa nije uložio.

Na početku smo pisali da ćemo naplaćivati ulaznicu na humanitarni koncert i zabavnu večer ali smo bili humani i odustali od te odluke jer bi to pravilo veliki izdatak onima koji bi u većem broju došli iz jedne kuće.

Radije smo očekivali da to bude obostrano zadovoljstvo to jest da se više popije a manje plati i na kraju da vuk bude sit, a i ovce sve na broju međutim ni to nije pomoglo.

Ponovo smo podmirili sve troškove ovih susreta, a jedino što je pozitivno ostalo su lijepa sjećanja, dva šanka u Garevačkom domu, 1.500 KM prikupljenog novca za župu Šamac i profesionalno odrađena signalizacija za pomoć pri parkiranju.

Također se zahvaljujemo predsjedniku MZ Goranu Tokić koji je u petak navečer ostao do pola noći kod majstora kako bi se ova dva šanka završila, a po tome rano izjutra odmah otišao kupiti naljepnice da se šankovi mogu oblijepiti da se ne bi tko ozlijedio na oštre ivice lima. Osobno je imao žarku želju zaraditi nešto novca kako bi se kupila još jedna klima u Garevački dom, ali i ovaj puta od toga ništa.

Za GIP piše Mišo Perak