Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Sri06032020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Zabavna večer i izbor Miss Teen Garevca 2010.

Poslije Sv. Mise na groblju te svečanog blagdanskog ručka većina gostiju i Garevljana je pošla na Garevačko igralište a po tome u Garevački dom gdje je organizirana zabavna večer. Već od 19.00 sati čuli su se zvuci poznatih pjesama grupe  Folk Rio band koji su svoj dio posla vrlo dobro odradili.

miss garevaca 2010

Poslije posvete kapelice kod Ivana Marić, te akcije „Garevački kamen, i „više cvijeća manje smeća“,  pa Sv. Mise na groblju i malonogometnog turnira na igralištu došlo je na red i ono najvažnije za ovu 2010. godinu. Bila je to večer mladosti i ljepote.

Garevački Internet portal je nakon tri godine ponovo organizirao izbor Miss Teen Garevca jer je znao da samo tako može privući što više mladih taj dan u Garevac. I doista bi tako. Ostvariše se želje kako GIP-u tako i mladima Garevca.

Došlo ih je sa svih strana, iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Hrvatske do okolnih garevačkih sela. Bilo je lijepo i veselo družiti se do kasno u noć uz dobru narodnu muziku, hladno piće i mladost i ljepotu.
Već oko 20.00 sati je malo zahladnilo i temperatura zraka se spustila za 3 do 4 grada što je davalo malo bolji ambijent te se Garevački dom i njegovo dvorište počelo ubrzano puniti. Tako da smo s programom mogli početi oko 20 sati i 30 minuta.

S pozdravim riječima sam pozdravio Garevac, sve Garevljane, prijatelje Garevca i drage nam goste. Pozdravio sam i sve one koji nisu u mogućnosti tu večer biti s nama radi radnih obveza, a tako bi to željeli. Pozdravio sam i one koji su vezani uz bolesničku postelju i ne mogu nazočiti s nama.

Bilo je lijepo vidjeti prepun Garevački dom kao nekada u stara dobra vremena ispunjen do posljednjeg mjesta. Iako je temperatura bila dosta visoka to se nije dalo primijetiti na licima onih koji vole zabavu i igru. Igralo se kolo i po desetak minuta bez pauze, a poslije toga se primjećivala duga kolona na rashladnoj vitrini s pićem. Išlo se k njoj kao nekada bunaru, izvoru hladne i pitke vode.

U prostorijama „Otvorene kuće“ su se pripremale one najhrabrije i na da sve prelijepe djevojke koje su s tremom ali ujedno i željom čekale prvi izlazak na pozornicu Garevačkog doma gdje ih je dočekalo oko 500 kako mladih tako i onih osoba koji se tako osjećaju.

Kako je vrijeme brzo prolazilo dođe i trenutak da se publici predstavi tim ljepotica i djevojaka koje uljepšaše Garevac i ovu noć u njemu. Bilo ih je 13 i to sve ljepša od ljepše a u duši kao da ih je jedna majka rodila.

Samom njihovom pojavom na pozornici dalo se primijetiti veliko zanimanje publike. Svima je bilo čudno kako su se onako lijepo i ponosno znale predstaviti i skupa poigrati kada znaju da se nikada do tada nisu vidjele niti skupa popričale,j er jedne dođoše iz Švicarske, druge iz Austrije treće iz Hrvatske a jedna je bila i iz Garevca koja tu stalno živi.

Ali kao što je sam voditelj programa napomenuo to je sve bilo spontano i u samo dva sata djevojke i njihove koreografice gospođica Angleina Gagulić i gospođa Ika  Spajić uspjeli su to u detalje organizirati i sprovesti u djelo.

Napomenut ću kratko još jedan puta da je gospođica Angleina Gagulić samo prija mjesec dana osvojila prvo mjesto u izboru Miss u sjeverozapadnom djelu Švicarske i time imala veliko iskustvo za pripremu a kasnije i u ocjenjivačkom Timu.

Garevačkoj publici i stručnom žiriju kojeg su predstavljali: gospođa Anita Cvitkušić (predsjednica žirija), predstavnica mladih gospođica Angelina Gagulić i član suprotnog spola gospodin Mladen Spajić predstavile su se djevojke: Valentina Bičvić, Vedrana Brdarić, Fanika Cvitkušić, Kristina Cvitkušić, Anita Dragić, Ivana Domazet, Sanja Domazet, Melani Gagulić, Natali Kovač, Dragana Maričić, Marinela Lubina, Jelena Radonjić i Ivana Zelić.

Ne mogu biti a da ne spomenem ime Ivane Domazet koja se publici posebno predstavila s jednim svojim plesom s kojim je pokupila veliki pljesak i oduševljenje publike. Hvala Ivani na hrabrosti  da ga otpleše pred tolikom publikom i pokaže veliku umjetnost.

Nakon tri predstavljanja djevojaka došlo se i do onog najtežeg trenutka, a to je izreći imena pobjednica. Ovo je zbilja bilo teško jer sve su bile tako drage, nježne, lijepe i plemenite da je najbolje bilo proglasiti  ih sve, ali pravila u svakoj igri postoje pa tako i ovdje. Ipak od njih 13 trebalo je izreći jednu djevojku kao Miss simpatičnosti što su djevojke same među sobom izabrale i tri djevojke s trećim i drugim mjestom i na kraju proglasiti onu okrunjenu Garevljanku koja je dobila lentu zlatne boje za 2010. godinu te prelaznu krunu i 2000 kuna novčane nagrade našeg sponzora hotela Bijela Ruža iz Velike Gorice.

Kako je meni bilo teško izreći ova imena koja je žiri dostavio tako je isto bilo i djevojkama biti u neizvjesnosti, a ništa lakše nije bilo ni njihovim roditeljima pa ni publici.

Ovaj puta je i publika davala svoje glasove koji su prebrojani i uvršteni s onima od žirija iako ni to nije bila baš prava odluka jer bilo je djevojaka koje su imale dosta veliki broj rodbine i prijatelja, a bilo je i onih koje nisu imale nikoga  prisutnog osim roditelja. Ali eto bilo je kako je moralo biti.

Svi su nekako dvoumili tko bi to mogao biti. Tko će biti ta djevojka koja će predstavljati ime Garevac u ovoj 2010. godini.

I počelo je. Prvo smo čitali imena onih djevojaka koje nisu ušle u uži krug izbora pa među njima izrekli i ime Kristine Cvitkušić koja je bila Miss simpatičnosti za 2010. godinu i nagrađena je s 450 kuna.

Zatim su ostale tri djevojke. Bile su to djevojke s brojem 5 Dragana Maričić, s brojem 6 Anita Dragić i brojem 8 Marinela Lubina. Sada je već bilo malo lakše, jer lakše je izabrati jednu od tri već od trinaest.

Zatim su se te tri djevojke pomjerile korak naprijed i upitao sam publiku “da li smo do sada bili u pravu“? Čuli su se pozitivni odgovori! Ali kako sada dalje. Noge im se tresu, a ja se preznojavam što nisam krio i to sam i javno kazao.

I na kraju morao sam izreći imena onih djevojaka koje su osvojile treće i drugo mjesto i bile su to: Dragana Maričić djevojka koja je nagrađena s 800 kuna i Marinela Lubina prva pratilja najljepše Garevljanke. Primila je nagradu od 1200 kuna.

I na kraju ostade ona najljepša, najzgodnija i nada sve najsimpatičnija i najsretnija djevojka ove večeri gospođica ANITA DRAGIĆ koja je bila okrunjena 20.7.2010. godine u Garevcu i dobila je lentu zlatne boje koju joj je preko ramena postavila predsjednica žirija gospođa Anita Cvitkušić, zatim joj je krunu uručila naša Angelina Gagulić dok je nagradu od 2000 kuna predala vlasnica hotela Bijela Ruža iz Velike Gorice gospođa Ivana Spajić. Tu se našao i član žirija Mladen Spajić koji je svim djevojkama čestitao i podijelio predivne ruže koje su rasle tu negdje u Bosanskoj Posavini.

Uslijedilo je slavlje i čestitanje onim najsretnijim a ostalima utjeha i nada da će izbora još biti.

Napomenut ću da je prelaznu krunu trebala predati pobjednica od prija tri godine gospođica Ružica Tokić koja je nazočila tu večer u Garevcu, ali zašto je nije predala ili pak vratila GIP-u to je samo njoj i njenoj obitelji poznato.

I na koncu sam se osobno zahvalio našim djevojkama na učestvovanju u ovoj manifestaciji, našim sponzorima bez kojih ovo ne bi bilo moguće organizirati, muzici koja je to sve odlično popratila, našoj MZ Garevac na potpori i dozvoli da se to organizira te svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovi izbori ovako organiziraju i na kraju našoj publici s upitnim riječima „hoćemo li i godini organizirati izbor Miss “koji su u glas i sa zadovoljstvom izrekli DA"!

Posebno hvala našem Goranu Tokić koji je neumorno više dana radio za barom Garevačkog doma i našim koreograficama i žiriju.

Pozdravio sam ih s riječima vidimo se do godine na istom mjestu i u isto vrijeme.

Za GIP piše Mišo Perak