Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri07152020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Zahvalnica GIP-u od Jakova Andrić

novi grb m

Na adresu Uredništva pristigla je jedna zahvalnica od Jakova Andrić, čovjeka koji i nakon nekoliko desetljeća provedenih izvan Garevca sjeća se njegovih ljudi, njihovih imena i nadimaka. On je osoba koji je godinama živio izvan Garevca ali ga je uvijek u srcu nosio i rado mu natrag dolazio, a posebno u mladim danima kada je iz Sarajeva jurio na garevački zeleni travnjak da pomogne NK Mladost da bi ostvario pobjedu na svom terenu. Bila su to lijepa vremena onima kojih se i danas sjećaju.

Poštovano uredništvo GIP-a, zahvaljujem i čestitam na objavljenom osvrtu IN MEMORIAM za Stipu "Erlićevog". Zajedno smo rasli i igrali nekoliko sezona nogomet u Garevačkom klubu. Nema više ni Stipe "Tairovog", ni Stipe-Stipice "Kajića", ni... Prošle godine sam se sreo sa Stjepanom-Bibonjom.

Neznam da li je među živima Stjepan "Babe Ruže", Stipo Markovića, Stipo Marka Radonjića... Mogao bih nabrajati još Stipa, ima ih, ali malo ih je u Garevcu (srcem i dušom vjerojatno DA).

Kada sam se prošle godine sreo s Petrom Gagulića dan nakon Iline(moj rođendan), pitam ga:"Petre što će biti s Garevcom"?
Odgovara mi da će Garevac biti vikend naselje!?!
 
Ajde dobro je i to, ali možda neće moći u nedogled. Prava je šteta da se ne koriste oranice, pašnjaci i šume. Garevcu je priroda to podarila i to je prava blagodat. Mogao bih još pisati, javit ću se nekom drugom prilikom.

Pozdravlja Vas Jakov Andrić, garevljanin a od prije četiri godine sa Zagrebačkom adresom.