Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon05272019

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Osigurali 18 šlepera za zdravstvo u Orašju

Iz Šibenika u Orašje stigla je jedna od najvećih humanitarnih pošiljki koja je isporučena Posavini. Riječ je o akciji humanih bajkera “Europe Euro Tur  2016. Charity Transport”, čiji su pokrovitelji Parlament EU, predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik njemačkog Bundestaga Michael Brand.

Ruta konvoja od 18 šlepera na putu kroz Njemačku, Austriju, RH i BiH prevalit će put dug oko 4000 km, a sve troškove snose njemački bajkeri dobrotvori i organizacija “Biker-Brummi - Hilfe”. Velika međunarodna humanitarna bajkerska mreža prikuplja pomoć za zdravstvene i socijalne ustanove, sve one kojima je pomoć potrebna bez obzira na granice. Ovoga puta pomoć su usmjerili, uz ostale, i prema posavskome zdravstvu na inicijativu predsjednika Moto kluba Veterani Posavine Predraga Miškovića Freda.

Njemački zaljubljenici u motore i motosport okupljeni oko udruge  “Biker-Brummi - Hilfe”,  međunarodna dobrotvorna bajkerska organizacija “Eurobiker Charity” i njezina hrvatska podružnica “Eurobiker Charity Croatia”, u suradnji s Moto klubovima u Republici Hrvatskoj (“Galebi” iz Šibenika) i iz BiH (Moto klub “Veterani” Posavina) donijeli su u Šibenik, a potom u Orašje iz Njemačke golemu materijalnu pomoć, za čiji prijevoz je moralo biti angažirano čak 18 šlepera. U Šibeniku je pomoć u najvećem dijelu namijenjena bolnici, Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac (ustanovi koja školuje mentalno hendikepiranu djecu) i još nekim socijalnim ustanovama, a čak deset šlepera stiglo je u Orašje.

- Humanitarna pomoć namijenjena je za Opću županijsku bolnicu u Orašju kojoj su bajkeri uručili, uz ostalo, i jedno sanitetsko vozilo. Pomoć u vidu opreme za zdravstvo koje su u ranijim dogovorima iskazali ravnatelji bit će uručeno i za potrebe domova zdravlja u Orašju, Domaljevcu i Odžaku te za Centar za dijalizu u Odžaku, kaže predsjednik Moto kluba “Veterani Posavine” Predrag Mišković Fred, organizator prihvata konvoja. Objašnjava kako su već šest godina posavski bikeri članovi udruženja Euro bikera.bajkeri

- Tijekom prošlogodišnje donacije za Hrvatsku napomenuo sam da bi takve donacije bile značajne i za Posavsku županiju, što je i prihvaćeno i, evo, došlo je do realizacije. Golemi konvoj šlepera duži od jednog kilometra prati, inače, i stotine bajkera iz Njemačke, Austrije i Švicarske za koje je smještaj osiguran u klupskom prostoru Moto kampa Veterani Posavine u Kostrču, napominje Mišković. Motoristi, sudionici “Euro Tur 2016. Charity Transport”, nakon Orašja odlaze prema Slavonskom Brodu kako bi za vikend sudjelovali na “Megabikersu 2016.”. Bikersi ne miruju pa će ove godine organizirati i Rainbow tour – humanitarno-bajkerski projekt za Južnoafričku Republiku, pod pokroviteljstvom Švedske Kraljice i kompanije Volvo.

Udrugu Biker Brummi-Hilfe e.V. osnovali su 2011. u Weyhenu, u blizini Bremena, zaljubljenici u motociklizam i autoprijevoznici. Udruga BBH suosnivač je međunarodne bajkerske mreže dobročinstva i ljubavi “Bikerof Europe Charity”...

Za GIP piše Nada Koturić