Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Čet05282020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Otkrivanje ljepote treće životne dobi

Kako se i sa skromnim sredstvima mogu provoditi brojne aktivnosti ako se domaćinski rasporede skromni iznosi te ugradi puno zalaganja i ljubavi u ono što se radi, potvrđuje Udruga umirovljenika općine Orašje.

treca zivotna dob1

Njezini članovi održali su redovitu godišnju sjednicu Skupštine na kojoj su razmatrani i usvojeni izvještajni, programski i financijski dokumenti, te usvojen prijedlog pravilnika o dodjeli priznanja i izvršena verifikacija mandata nova dva člana, iz Orašja i Boka, imenovanih na prazna mjesta preminulih članova.

Tijekom prošle godine najaktivnija je bila sekcija Udruge žena s ambicioznim planom rada i za ovu godinu, kazala nam je članica Izvršnog odbora i Skupštine Udruge Dubravka Stojanović.

Sekcija Udruge žena

Žene se svakog utorka od 16 sati sastaju u Udruzi, druže i realiziraju svoje aktivnosti, među kojima je najizraženija sekcija ručnih radova koje tematski uređuju u izlogu ove udruge.

Upriličile su posjet Staračkom domu u Orašju, organizirale proslave Nove godine i Dana žena, uspostavile suradnju s Udrugom “Žene Orašja” s kojima sudjeluju na susretu žena sjeveroistočne Bosne. Već imaju zakazano i novo druženje 23. travnja u Orašju.

Zbog uštede radije obilaze obližnje posavske destinacije pa su tako organizirali jednodnevni izlet u Gradačac. Udruga je i ove godine osigurala liječenje u toplicama za 4 člana, a skromno podupire i svoje šahiste za sudjelovanje na natjecanjima.

treca zivotna dob

Šah za umirovljenike

- Ove godine, po uzoru na velike sredine, u dvorištu Udruge napravit ćemo veliko šahovsko polje za umirovljenike. Vjerujem kako će biti edukativno i zanimljivo i mališanima. Svojim članovima udruga osigurava određene pogodnosti, a za samo 2 KM mjesečno, koliko je članarina, ostvaruju pravo na ekskurzije, izlete, druženja.

 Obiteljima preminulih članova udruga osigurava 300 KM za troškove pokopa, objašnjava Dubravka i dodaje kako se u okviru Udruge svi angažiraju na volonterskoj osnovi. Priprema i izložbu slika u prostorijama Udruge koja se otvara 23. ožujka.

Za GIP piše i fotografira Nada Koturić