Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Čet05282020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Eurocompany iz Osiječka darovala računala Domu za djecu bez roditeljske skrbi

ČITLUK/ODŽAK-Posavinu sa Hercegovinom u vrijeme poplava povezivali su brojni građani koji su na poplavljene prostore tri posavske općine upućivale humanitarnu pomoć.  Iako visok vodostaj rijeke Save trenutačno posavce čini nervoznim, jer još uvijek poplavna trauma nije prošla, bilježimo uzvratne humanosti.

Eurocompany

Posavska tvrtka, točnije Eurocompany iz Osječka (općina Odžak) pomogla je Dom za djecu bez roditeljske skrbi Ivan Pavao II na Vionici – općina Čitluk, koji je počeo je s radom u vrijeme Domovinskog rata.

Stručno osoblje na čelu sa sestrom Kornelijom i sa fra Kornelijem trenutno skrbi o 58-ero djece bez roditeljske skrbi s područja cijele BiH.

58 djece iz cijele BiH

Posebnost Doma Ivan Pavao II, ne samo u BiH već vjerojatno i u regiji, je što ustanova besplatno skrbi o djeci do završetka njihovog školovanja. Važnost takve ustanove koja bez novčane naknade brine na najbolji mogući način o toj djeci prepoznala je posavska tvrtka Eurocompany iz Osječka (općina Odžak) vodeća na području  refurbished informatičke opreme u BiH.

Želja nam je da štićenicima Doma uljepšamo Uskrsne blagdane, pa smo se opredijelili za prigodan dar, kompjuter s pratećom opremom i printer, koji će im poslužiti da upijaju informatička znanja.

Na ovaj način smo željeli i konkretno dati potporu radu Doma i njihovim štićenicima u njihovom napretku u obrazovanju, odgoju i odrastanju, kaže Božo Benić, vlasnik tvrtke Eurocompany koji je još uvijek u Švicarskoj, ali povezanost sa radnim krajem nije prekinuo jer se upravo tvrtka nalazi sa sjedištem u rodnom Osječku.

Eurocompany iz Osiječka

Kroz svoje desetogodišnje poslovanje tvrtka Eurocompany je i ranije naglašavala upravo socijalnu senzibiliziranost prema potrebitima, a osobito djeci. Odazivaju  se pozivima na gotovo sve humanitarne akcije i pružaju ruku onima kojima je to potrebno.

To su već često činili na odžačkom području, a ovoga Uskrsa Božo je nagovijestio kako donacija neće izostati i za nekoliko djece sa područja općine Orašje. Kako humane ljude uvijek prati i poslovan uspjeh tako se i tvrtka Eurocompany kroz desetogodišnji rad razvijala i zauzela lidersko mjesto u djelatnosti koju obavlja.

Započeli su sa svega dva djelatnika i skromnim potencijalima, a danas su prisutni u svakom dijelu BiH. Nije ih obišla ni poplava nakon koje su ponovo krenuli od nule, no Božina ljubav prema rodnom kraju i predanost poslu nije ih odvela iz Posavine prema Švicarskoj, već je tvrtka postala još jača. Posebno su ponosni na mlade profesionalne kadrove na čelu sa direktorom Andrejom Benićem.

Za GIP piše Nada Koturić