Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto08112020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša

U subotu 18. svibnja na zagrebačkom Bundeku, u sklopu Međunarodnog sajma cvijeća „Floraart“ održano je i natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša. Organizator ovog tradicionalnog lovačkog natjecanja je Lovački savez Grada Zagreba. U zelenilu prekoputa šatora „Floraarta“ utaborili su se zagrebački lovci. Svaka momčad je istaknula obilježje svoga društva, a gulaš se počeo pripremati od ranog jutra, da bi u podne počelo ocjenjivanje.

lovacki gulas 900

Ocjenjivačko povjerenstvo imalo je težak posao, ali je odlučilo: najbolje kuha lovački gulaš momčad LD „Lane“ Novi Zagreb. Slučajno i prošle godine pobjedila je ista momčad, u skoro istom sastavu. Na dodjeli pehara i priznanja bio je i Ivica Budoar, tajnik Hrvatskog lovačkog saveza.

Lovci su sve prokomentirali u humorističnom ozračju: „Što više kuhamo, imamo šanse za neku nagradu...“ A svaka momčad ima svoje male tajne za lovački gulaš. Opaska je samo što se gulaš besplatno djelio posjetiteljima, a prije dvije godine skupljao se dobrovoljni prilog u humanitarne svrhe.

 Tekst i snimke:  Boris ĆAVARpobjednici gulasa 1024