Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto08042020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

EXLUSIVNO ZA WEB PORTAL GAREVAC IZ ZAGREBA

U zagrebačkom Kazalištu Komedija, Kaptol 9, održana je 21. ožujka pretpremijera mjuzikla „Jesus Christ Superstar“. To je stari poznati mjuzikl (rock-opera) sa novim glumcima i novom postavom, uz to na engleskom jeziku. Dok pišemo ove retke održava se svečana premijera, za koju mi obični smrtnici nikako nismo mogli dobiti ulaznice . Zato su ove eksluzivne snimke i izvješće sa pretprmijere urađene zahvaljujući snalažljivosti autora u punoj dvorani.

mjuzikl 901

Jezus Christ Superstar. Ne treba prevoditi ove riječi. Uspješna ekipa u Kazalištu Komedija pokazala je da je Isus Krist  Super zvijezda na suvremen način. Od glumaca, plesača, koreografije, glazbe i mjuzikla na engleskom jeziku. U korizmeno vrijeme, preko puta zagrebačke Katedrale, svaka čast Kazalištu Komedija. Dokazuju to i posjetitelji raznih uzrasta u prepunoj dvorani.
 
Glazbenik Jacques Houdek, pjevačkim glasom glumio je kralja Heroda, Mariju Magdalenu glumila je Renata Sabljak, a Juda je bio Noa Rupćić. Igor Drvenkar je bio Poncije Pilat, sve zahvaljujući izvrsnoj koreografiji Lea Mujića. Sve u predivnim kostimima i sceni koja je gledateljima dočarala Isusovo doba. Iako su fotografije tehnički slabije, jasno to i pokazuju i dokazuju.

Tkest i snimke: Boris ĆAVARmjuzikl 900