Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub06152019

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Fotografija sa našeg weba nakon četiri godine oživjela

LOVCI „KAPELE“ IZ JEZERANA NA KAPELI OTVORILI LOVNU SEZONU NA VEPROVE. Da su lička i lovačka druženja nezaboravna dokazali su lovci LD „Kapela“ iz Jezerana. Na lokaciji Pišćetak, podno vrha Kapele, tradicionalno su otvorili lov na divlje svinje i štetočine. Pridružilo im se dosta gostiju i prijatelja. Lov je otvorio predsjednik društva Vlado Milohnoja, koji je pozdravljajući nazočne, zahvalio im na odzivu i poželio dobar ugođaj kraj lovačkih nastambi.

lovci 18

Lovnik Mladen Milohnoja je upozorio na sigurnosne mjere, jer se sitna kiša probijala kroz stoljetne smreke. Voditelj lova Nikola Gerovac je razmjestio lovce. Isti lovac je kasnije postao pobjednik u ciljanju na glinene golubove. Goniči nisu istjerali nijednog vepra, samo su uznemirili krdo jelena. Jeleni su na Pišćetku rijetkost, ali dosta ima srna. Kišica je stala, a veprovi su nestali. To nije smetalo lovcima i prijateljima da nastave druženje do mraka.

Prije četiri godine , autor ovih redaka, na ovom webu,  objavio je prilog s fotografijom, sa otvorenja lova u Jezeranama. „Lički veprovi imaju fakultet“ bio je naslov. Iznenadio je nas Ivica Murković Mura, hrvatski branitelj, koji je ratovao po Lici, ali nije lovac. Sa svojim bratom je izradio velike fotografije sa spomenutog skupa. Svaki je lovac dobio fotografiju za uspomenu. Mura kazuje kako su snimili  ovaj skup lovaca, te za svoje Ličane sprema iznenađenje. Dobiti će ga nagodinu. Autor izvješća od prije četiri godine je obećao da će opet doći...

Napisao i snimio: Boris ĆAVAR