Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto11192019

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

VELIKOGORIČKI LOVCI TRADICIONALNO OBILJEŽILI DAN BRANITELJA

Lovci u Velikoj Gorici dostojno i tradicionalno obilježili su 5. kolovoza Dan Pobjede, 23.obljetnicu hrvatske „Oluje“ i Dan branitelja. Članovi LD „Srna“ Velika Gorica, prije desetljeća kraj svog lovačkog doma, sagradili su visoku čeku u spomen na svog člana poginulog u akciji „Oluja“.

Jadranko Cumbaj bio je tajnik „Srne“ i strastveni lovac. Poginuo je kao časnik u „Gromovima“, 4. kolovoza 1995. pri oslobođenju Petrinje. Pukovnik Jadranko Cumbaj bio je hrvatski dragovoljac i veoma sposoban „raketaš“, topnički časnik.

lovci 1024

Poginulog ratnika sjetila se obitelj, sestra Jadranka Cumbaj, veterani „Gromova“ i lovci, kraj njegove čeke, u spomen na sve branitelje. Tog nedjeljnog jutra na proslavi u Kninu pojavio se Stjepan Cumbaj, Jadrankov otac. Dirnuto je govorio uime svih roditelja poginulih branitelja.
 
Ratne veterane Druge gardijske brigade predvodio je Ivan Krupec, inače prvi čovjek zagrebačkih lovaca. Suborac je to Jadranka Cumbaja, za kojeg je rekao kao je bio lovac i vojnik vatrenog srca. Obitelji je poručio kako im ratnici i lovci vraćaju sjećanje i poručuju kako poginuli ratnik ne smije biti zaboravljen.

Tekst i snimke: Boris ĆAVARlovci 900