Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon09212020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

OBJAVLJEN ZBORNIK POEZIJE O VUKOVARU I ŠKABRNJI

Zbornik zbori braniteljskim i pjesničkim glasom. Jedan od rijetkih autora s pet pjesama u zborniku je Pejo Šimić, pjesnik iz Bosanske Posavine, koji živi u Zagrebu. U nakladi Hrvatske udruge Benedikt iz Splita objevljen je Zbornik domoljubne poezije „Vukovaru Škabrnji Memento Poetika“. Objavljen je u sklopu tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju, koji se od 11. do 20 studenog održava u Škabrnji, Splitu i Vukovaru.

pejo simic naslovnicaKao što je u uvodniku napisao urednik Mate Buljubašić, ovaj Zbornik zbori braniteljskim glasom. Cilj je ne zaboraviti stradalnike rata.
Jedan od rijetkih autora s pet pjesama u zborniku je Pejo Šimić, pjesnik iz Dervente u Bosanskoj Posavini, koji živi i stvara u Zagrebu.

Objavio je već petnaest knjiga, od toga dosta o domoljubnoj poeziji. Pejo Šimić je nam kazao kako će rado obići Škabrnju, Split i Vukovar, gdje se organiziraju promocije zbornika. Ponosan je što je u zborniku pet njegovih pjesama. Najdraža je mu ona o Vukovaru, a ostale su iz njegovih petanest knjiga.

Pokroviteljica Zbornika je predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, koja je na zadnjoj korici knjige objavila svoj pogovor.pejo simic zadnja

Za GIP piše Boris Ćavar