Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub06062020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Memorijalni turnir za umrle strojovođe

Sindikat strojovođa Hrvatske 16. travnja  2016. je organizirao tradicionalni šesti Memorijalni turnir za umrle strojovođe „Vuleta-Boros“. To je skup strojovođa i malonogometni turnir u spomen na prerano umrle strojovođe, te spomen na sve umrle strojovođe.

strojovodje

Započeo je kao turnir u spomen na Željka Vuletu i Marinka Borosa, strojovođe negdašnje Vuče Vlakova Zagreb koji su prerano umrli 2009. godine. Od 2010. godine Sindikat strojovođa organizirao ovaj malonogometni turnir, ali kao spomen na sve strojovođe koji su umrli od posljedica svog posla.

Na zagrebačkom groblju Miroševac u subotnje jutro izaslanstvo SSH-a je položilo vjence i zapalilo svjeće na grobove svojih kolega. Željko Vuleta, Marinko Boros, Milan Mitjevski, Zvonko Bogdan. Kod centralnog miroševačkog križa odali su počast svim strojovođama koje prekriva hrvatska zemlja. Njima se pridružio i nedavno preminuli Joso Marjanović, dispečer HŽ Carga Zagreb, koji je pokopan na Markovom polju.

Mir i tišinu miroševačkih arkada zamjenio je sportski susret u SC „Sava“ Sesvete. Ondje je održan malonogometni turnir na kojima je sudjelovala momčad većinom iz središnje Hrvatske. Bila je i momčad branitelja Vuče vlakova.

Pobjedili su Zagorci, pa je su medalje i pehari otišli u Varaždin.

Nagrade je dodjelio Nenad Mrgan, predsjednik SSH koji je naglasio kako svi članovi SSH, ma u kojem poduzeću radili, trebaju čuvati spomen na svoje preminule kolege. Logistiku skupu je dao Stjepan Fotović, predsjednik SSH Zagreb. Skup se nastavio u zagrebačkom Klubu strojovođa, sa željom da ostane tradicionalni.

Za GIP pše i fotografira Boris Ćavar