Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri11252020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Svečanost za srce i dušu lovaca i prijatelja

Velika Gorica - Lovci i prijatelji lova su 7.veljače 2015. u Velikoj Gorici održali tradicionalni Lovački bal, jedan od najvećih u Hrvatskoj , po organizaciji veličanstven. Lovačko društvo „Srna“ Velika Gorica ima četrdeset članova, a na tradicionalnom 13. Velikogoričkom lovačkom balu okupilo se  skoro tristo lovaca i prijatelja, te visokih gostiju.

bal vg1

U restoranu „Za vašu dušu“, 7 . veljače okupili su se gosti iz Turopolja, Posavine,Vukomeričkih gorica, Pokuplja i Vrhovlja. Uz velikogoričke lovce u svečanim lovačkim odorama došli su i prijatelji iz društava i udruga sa kojima surađuje LD „Srna“, te njihovi prijatelji s obiteljima. Uz ples, glazbu, bogatu tombolu i domaće specijalitete, lovački bal je potrajao do zore. Turopoljci su pokazali da su prava gospoda i organizatori.

Bal je otvorio Josip Jančić, predsjednik LD „Srna“ ,a započeli su ga plesni parovi koji su trinaesti put na 13.Velikogoričkom balu. Bilo ih je dosta. Voditelji programa Maja Medanović i Borivoj Zimonja bili su neumorni. Posebni gost je bio Mimi Lacković. Tradicionalno  je svirala grupa „Dinakordi-Luna“. Zlatni sponzor bala je zlatarnica Prahir i Domjanković, koja je bogato darivala pobjednički par u „Plesu srca“. Pridužila se slastčarna Mozart.  Puškarnica Domjanković je  pobjednicima tombole darivala dvije lovačke puške. Pridužili su se i medijski pokrovitelji, koji su pratili ovaj lovački bal.

bal vg

„Ovo je jedna od veselih situacija u životu lovaca i prijatelja,usprkos  recesiji. Prije trinaest godina došao sam na ideju za ovaj bal. Bilo je dosta lovaca koji su se okupljali i družili, pa, zašto ne bi organizirali i bal. Uspjeli smo zahvaljujući zajedničkom radu svih članova i dobroj organizaciji. Zahvaljujemo i našim sponzorima , kazao je Josip Jančić, predsjednik LD „Srna“ Velika Gorica.

Vlasnik restorana  „Za vašu dušu“ je Goran Medanović, inače lovac od 1978.god. a njegova kćerka Maja Medanović uspješno je pjevala i vodila bal.

Na balu su za jednim stolom sjedili i plesali jedan kraj drugog lovac u svečanoj odori, njegov prijatelj u „građanskom“ odjelu, saborska zastupnica, župnik, predstavnici lovačkog saveza i društava,jednom rječju, prijatelji.

Tekst i snimke: Boris ĆAVAR