Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Čet05282020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Novi nogometni dragulj FC Luzerna, David Mištrafović iz Gredica kod Brčkog

Mještani maloga hrvatskoga mjesta Gredice kroz koju prolazi cesta Banja Luka – Bijeljina u Brčko distriktu BiH ovih dana posebno je ponosno. Kako piše gospođa Ruža Studer-Babić, urednica portala www.moja-domovina.net, mladi nogometaš David Mištrafović, čiji su korijeni po očevoj strani baš iz Gredica, potpisao je prvi profesionalni ugovor za FC Luzern, a ugovor vrijedi do 30. lipnja 2022. godine.

Za bolje poznavatelje nogometa u Švicarskoj, ime Davida Mištrafovića nije nepoznanica. Naime, mladić već sada ima preko 40 nastupa za U18 Reprezentaciju Švicarske i jedan od najvećih talenata ondašnjeg nogometa.

mistrafovic

Potomak Željka Mištrafovića rodio se 25. svibnja 2001. godine u Luzernu, a nogomet je počeo igrati s pet godina u Emmenu. Sve je započelo kada ga je otkrio tamošnji nogometni skaut Peter Hauser. Ubrzo je prešao u juniore FC Luzern i dobio prigodu stjecati nova znanja u Sportchule Kriens, a nastavio u poznatoj Pilatus akademiji.

Kako piše gopspođa Studer-Babić Davidovi roditelji su vrlo aktivni u hrvatskoj zajednici u Švicarskoj.

I mi se pridružujemo čestitkama i mladom Mištrafoviću želimo mnogo sreće i uspjeha te da nastavi dobrim igrama baš onako kako je igrao i još jedan nogometni dragulj brčanskih korijena i švicarskih nogometnih početaka– Mladen Petrić.

Za GIP piše Anto PRANJKIĆ