Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon08032020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Pripreme za realizaciju zajedničkih projekata

Održan pripremni sastanak supredsjedatelja Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu nacionalnih manjina između Republike Hrvatske i Republike Srbije. Prošla, 2018. godina, bila je prilično teška za pripadnike hrvatske nacionalne manjine koji žive i rade u Republici Srbiji, ali je bilo nekoliko vrlo kvalitetnih projekata koje je Središnji državni ured Republike Hrvatske za Hrvate izvan Domovine pokrenuo i implementirao, a također u inicijaciji tih projekata sudjelovali su predstavnici hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji.

milasov ured

U svemu tome veliku ulogu odigrao je i Međuvladin mješoviti odbor za zaštitu nacionalnih manjina između R Hrvatske i R Srbije. Nakon što su na 7. sjednici ovog Odbora, a koja je održana 30. i 31. siječnja prošle godine u Beogradu i Monoštoru dogovarali smjernice i dinamiku aktivnosti za pripreme oko održavanja 8. sjednice Odbora u Zagrebu i Pakracu, sazrele su okolnosti za održavanje te sjednice.

Najavljena 8. sjednica MMO održana je jučer, 18. siječnja u prostorijama Središnjeg državnog ureda u Zagrebu, a kojom su supredsjedali državni tajnici Zvonko Milas (Republika Hrvatska) i Ivan Bošnjak (Republika Srbija). Sastanku su bili nazočni i predstavnici nekoliko tijela državne uprave Republike Hrvatske i Republike Srbije a koja u svom djelokrugu rada obavljaju poslove vezane uz unaprjeđenje prava nacionalnih manjina.

Za GIP piše Anto PRANJKIĆ