Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon07132020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Radio Marija Srbije

Kako doznajemo iz izvora bliskih radio Mariji Srbije idući tjedan će se u beogradu održati sastanak predstavnika  hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Republici srbiji, predstavnika hravtskje zajednice u srbiji s državnim tajnikom Zvonkom Milasom.

Na sastanak je pozvan i mons. Andrija Anišić, ravnatelj radio marije Srbije. Jedna od tema ovoga sastanka trebala bi biti posvećena  radio Mariji Srbije te pronalasku načiuna i pomogućnosti potpore kak obi ova Radio postaja opstala.

zvonko milas

Poznato je da je radio mariju Srbije, kao i druge radio Marije na našim prostorima financirala svjetaska obitlej radio marije, No,m zbog potreba na drugim područćjima Svetjaska obitlej Radio marije nije više u mogućnbosti financirati rad ove ove radio postaje.

Radi seo  jeidnoj radio postaji u republici Srbiji koaj svoj 24-satni program emitira na hrvatskom jeziku, što doovljno govori o značaju za hrvatsku manjinu koja živi na ovim prostorima. Stoga je logičan potez državnog tajnika Zvonka Milasa i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske da kroz razgovore s odgovrnima iznađu potrebito rješenje.radio marija srbije

Za GIP piše Anto Pranjkić