Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub04042020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Ne plašimo se života i odgajajmo djecu s vjerom i ljubavlju!

Tijekom obraćanja javnosti nadbiskup Vrhbosanski uzoriti Vinko kardinal Puljić a u povodu  najvećeg Kršćanskog blagdana – Uskrnsuća gospodnjega, okupljenim novinarima  kazao je danas kako je svjestan da je u BihH problem svima se obraćati na isti način.

Napomenuo je da u ovoj zemlji “sit gladna ne razumije, a gladan situ ne vjeruje”. Istaknuo je da je veliki problem pljačkanje javnog dobra, kazavši:
- Dok god se bude pokradalo ovu zemlju, a ne gradilo i dok god se bude pljačkalo zajedničko dobro, a ne čuvalo i razvijalo, bit ćemo jedni drugima sve veći neprijatelji, jer jaz između onih koji nepravedno stječu i onih od kojih se otima, postat će razlogom trajne nestabilnosti ove zemlje, kazao je metropolit Vinko Puljić i naglasio da je puno momenata koji izjedaju društvo a najprije je spomenuo demografske probleme:
- Nas u zadnje vrijeme izjeda demografska hrđa. Sve je manje dječijeg smijeha i sve rjeđe viđamo zaigranu djecu na ulicama. Postajemo staračka nacija, koju ne čeka svijetla budućnost. Mladi nam odlaze i nepovratno se sele u druge zemlje, a nitko se ne smatra odgovornim za to.

kardinal vinko puljic

Ni ovaj puta, ali i kao više puta do sada ,kardinal ne zaboravlja niti gorući problem:
- nas izjeda i još jedna hrđa, ona korupcijska. Od nje nam zakazuje i zdravstvo, urušava se sudstvo i banalizira i manipulira školstvom. Komu danas da se požali naš bolesnik, komu da se utekne obespravljeni, čemu da se nadaju školarci, zapitao se Vrhbosanski nadbiskup i na glas ponadao kako će Uskrsli Krist i njegovo Uskrsnuće uliti novu snagu i učvrstiti postojeću nadu”. Vjernike je pozvao na korak dobra protiv zla, svjetla protiv tame, istine protiv laži, nade protiv beznađa.

- Ne bojmo se života, nego prihvaćajmo i odgajajmo djecu s vjerom i ljubavlju! Ne plašimo se svoje zemlje, svoje grude, svoje majke, jer se isplati u njoj ostati i  za nju boriti i žrtvovati. Ne popuštajmo zlu, jer dobro pokreće ovaj svijet, upućujući Uskrsnu čestitku kazao je Vinko kardinal Puljić, Nadbiskup Vrhbosanski.

Za GIP piše Anto Pranjkić