Marija Majka Crkve

ŽUPA GAREVAC

Pet08072020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Garevačke časne sestre

Garevac ima tri časne sestre čija ime rado ovdje objavljujemo!

Sestra Bernarda (Sarajka) Tokić

sestra bernarda tokic

Sestra Bernarda (Sarajka) Tokić rođena je 1943. godine u Garevcu. Osmogodišnje školovanje završila je u Modriči, a 1960. godine ušla je u družbu sestara Služavki Maloga Isusa u Zagrebu.

Kao sestra služila je u Bos. Brodu, župi Radunice i Sarajevskoj bogosloviji.
 
Iz Sarajevske bogoslovije odlazi u Njemačku i pristupa zajednici sestara Služavki Kristovih gdje je radila u nekoliko domova za starije i nemoćne osobe.
 
Danas živi i djeluje u ći u Slavonskom Brodu.

 

 

 

 

Sestra Marinela Slavica Andrić

sestra marinela andric


Sestra Marinela Slavica Andrić rođena je 1948. godine u Garevcu a osmogodišnje školovanje završila je u Modriči. Već od  1964. godine djeluje u zajednici časnih sestara Služavki Maloga Isusa u Zagrebu gdje upisuje Srednju medicinsku školu.

Prva njena služba bila je u Titogradu, u Medicinskom centru na odjeljenju onkologije. Poslije šest godina odlazi u Njemačku, gdje radi u staračkom domu.

Tako da se 1978. godine vraća u Slavonski Brod gdje je našla novo radno mjesto u brodskoj bolnici.

Predanost humanom pozivu pomaganja ljudima, poglavito bolesnima i to onima koji zahtijevaju najveću medicinsku i ljudsku skrb i pažnju, životni je zavjet kojega iz dana u dan potvrđuje svojim radom kako u brodskoj bolnici tako i u župi Sv. Josipa Radnika u Sl. Brodu.

 

 

 

Sestra Kaja Perić

sestra kaja pericSestra Kaja Perić rođena je u Garevcu 1952. godine. Osnovnu školu je završila u Garevcu i Modriči, a u samostan sestara milosrdnica stupila je 1968. godine u Untermarchtal u Njemačkoj gdje je završila školu za odgoj dijetnih kuharica za bolnice. Davne 1982. godine odlazi u biskupiju Mbinga-Songea u Tanzaniji.

Sestra Kaja Perić pripada družbi Sestara milosrdnica njemačke provincije i preko dva desetljeća sa svojim susestrama djeluje kao misionarka u toj afričkoj zemlji.

U svome radu uz pastoralni rad po župama imaju vlastite škole i internate te su posvećene karitativnom, medicinskom i odgojiteljskom radu na dobro čovjeka u raznim dijelovima Tanzanije.

 

 

 

 

 

###BLANK###