Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto10272020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Oficijelni Logo GIP-a

Gip logoCijenjeni posjetitelji GIP-a! Izuzetna mi je čast  predstaviti Vam oficijelni Logo GIP-a kojeg je za naš Portal izradio naš Garevljanin gosp. Drago Perić „Grafičar“. GIP postoji već jedanaest godina,  ali do sada nije imao svoj službeni Logo, već se za tu svrhu koristio grb Garevca koji je isto tako za GIP i naš Garevac izradio Drago još davne 2003. godine.

Na moju zamolbu Drago se kao i uvijek uopće nije dvoumio. Odmah je pristao i počeo s radom tako da nam je ponudio deset različito izrađenih Loga. Uredništvo GIP-a je doista imalo tešku zadaću pri izboru jer je svaki Logo zračio nečim posebnim.

No na kraju su se izdvojila dva u uži izborni krug i od njih je napravljen jedan koji vidite pred sobom.

Ovaj logo sa svojom dominantnom zlatno žutom i smeđom bojom predstavlja naša žitna polja, jesen i berbu. Plava boja predstavlja rijeku Bosnu i garevačko nebo obasjano suncem. Posebno se ističe naša skraćenica s dominantno bijelom bojom slova sa crnim rubom i crvenom (hrvatskom) kockicom. Sve je smješteno u jedan krug što predstavlja zemaljsku kuglu i raširenost GIP-a. Na vrhu je duboko urezana godina naših početaka.

Dakle, zahvaljujući Dragi koji je svoj trud odlučio ponovno pokloniti GIP-u i besplatno izraditi Logo kojim će se GIP od danas predstavljati u svijetu interneta, ne preostaje nam ništa drugo već da to vječno pamtimo i Dragi se zahvaljujemo.

Napomenut ćemo da je Drago besplatno osmislio i izradio grb kao i zastavu Garevaca i uvijek nam je bio na raspolaganju kad god je nešto trebalo Garevcu, župi ili nama za Uredništvo GIP-a. Neizmjerno mu hvala!

Za GIP piše Mišo Perak