Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned12082019

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Impressum

Mićo Gašić

mico_gasic

Svijet je zahvaćen sve snažnijim procesom sekularizacije. Ljude se na sve moguće načine zavodi na stranputicu, u svijet bez Boga. Današnje se kršćanstvo izvana čini potpunim, daje izgled pravog života, ali religija vanjštine koja je iznutra prazna ne daje život. Kršćanstvo modernog svijeta je lažno, bez jasnog i iskrenog odnosa s Bogom i Isusom Kristom. U čovjekovoj duši se sve više nazire praznina koja ga na neopisiv način razdire i guši. Koči ga, veže i gura u ponor bez dna.

Želja da se bolje prepozna činjenično stanje i shvati kako bol i patnja nemaju zadnju riječ razlog je pisanju ovih članaka i baš ovakvih tema. Upravo tematika ovih stranica ide ususret toj nasušnoj ljudskoj potrebi, da svoj istinski smiraj nađe u Bogu koji ima rješenje za svako naše pitanje, odgovor na svaku našu nepoznanicu, lijek za svaku našu bol i muku i patnju. Ovo je govor jednoga u nizu mnogih iskustava Boga koji liječi, spašava i ostvaruje svoj otkupiteljski pohod u životu svakoga pojedinca koji uzvjeruje i prihvati Krista za svoj osobni put i život, po onoj Pavlovoj: " Umirem svijetu da bih živio Kristu".

Uvjeren sam da postoji rješenje za svaki problem i krizu, ali ga se treba tražiti na pravom mjestu i u pravoj osobi koja može i hoće pomoći. Naime u osobi Isusa Krista, odnosno tamo gdje Ga je moguće sresti i osjetiti njegovu blizinu i njegovu iscjeljiteljsku moć. Stoga je iznimno nužno osposobiti svoje srce za vjeru, donijeti čvrstu odluku i opredjeljenje za Isusa Krista. Jasno i nedvojbeno reći DA Isusu Kristu, dopustiti mu da do kraja ostvari svoj spasiteljski pohod i u našem životu. Spoznaja i priznavanje vlastitih slabosti, padova i propusta osposobljava nas da se oslonimo na Kruh života što ulijeva snagu da nosimo teret svakodnevnice i da se suprotstavimo svekolikoj "sablazni" što nas zarobljava za svoje mračne pothvate, a kojima uglavnom nismo dovoljno dorasli.

Obnova čovjekova duha je neminovnost na čovjekovom obraćeničkom putu koji nas vodi iz svijeta mraka, patnji i mržnje u svijet svjetla i ljubavi. To je veliki izazov suvremenom svijetu, iskorak k spoznajama novih vrijednosti i skustva zrele vjere. Čovjeku treba pomoći shvatiti činjenicu da Bog uistinu postoji. I to ne bilo kakav Bog, nego Bog koji nas voli, koji nas je od vječnosti želio. Duhovna obnova je obnova svih ljudi tako da oni postanu pošteni, pravedni i humani, da budu spašeni, da prihvate moralno-etičke vrednote. Dovodeći čovjeka do humanosti, pravednosti, istinitosti, ... dovodi ga se na put k Bogu u svjetlo Isusa Krista, svjetlo pravde i ljubavi.

 

###BLANK###