Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto10272020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

sanja petricevic 94X120Sanja Petričević, rođena je 1. 06. 1977. godine u Požegi. Pisanjem priča a koje su (veoma važno za napomenuti) odraz istinitih ljudskih sudbina, bavi se većnekoliko godina. Iznimno je komunikativna, stoga je veseli raditi s ljudima koji su spremni svoje životne priče ali i iskustva podijeliti s drugima. Napokon, ne kaže se uzalud kako upravo život piše najuzbudljivije priče. Tematika njenih priča je uistinu raznolika, dakle od zdravstvenih, socijalnih, ljubavnih ili čak tabuiziranih tema poput duševnih oboljenja ili čak raznoraznih ovisnosti. Poanta cijele ove priče jest u tome da se ovim putem zapravo žeila dokazati čitateljima kako niti jedan problem, ma kakvim se činio, nije nerješiv, te kako uvijek postoji izlaz iz svake, pa i najteže životne situacije. Svoje uratke već treću godinu objavljuje u revijalnim izdanjima (časopisa Moja tajna i Moja sudbina ) čija je honorarna suradnica.

Strast ostaje dok se ne ugasne

Sudbina se uplela u moj život i žestoko me stresla. Sad novo životno poglavlje moram otvoriti ako mislim opstati.

Opširnije:Strast ostaje dok se ne ugasne

Godinama me zlostavljao rođeni brat

brat zlostavljacU narodu se često govori kako vrijeme liječi sve rane i donosi zaborav. No ja se ne mogu pohvaliti s tim. Godinama sam potpuno nedužna nosila epitet „crne ovce“ u obitelji. Istovremeno, jedino ja znam što sam sve proživjela u njoj i ne bih to poželjela više nikome.

Opširnije:Godinama me zlostavljao rođeni brat

Iskusila sam strast, da li sam sretna osoba?

Odavno sam se povukla u sebe, puno toga nisam imala hrabrosti izgovoriti, moja bol, moje suze, moj život.

Opširnije:Iskusila sam strast, da li sam sretna osoba?

Naša kuća iz snova čuvala je mračnu tajnu

kuca iz snovaMama, možeš li još negdje ugurati Brundu? Umalo da ga nisam zaboravila a znaš da ne mogu zaspati bez njega – obratila mi se moja devetogodišnja kći Mirna s plišanim medvjedićem u rukama tog popodneva dok sam se svim silama trudila zatvoriti i posljednju putnu torbu.

Opširnije:Naša kuća iz snova čuvala je mračnu tajnu

Garevački povratnici Vlado i Ankica Ivušić

U posljednje vrijeme sve je više onih koji maštaju i pričaju o odlasku iz zemlje u kojoj žive ne bitno da li je riječ o Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini Srbiji ili nekoj drugoj zemlji iz susjedstva. Dok je jako malo onih koji se poslije niza decenija vraćaju iz neke obećane zemlje u svoj zavičaj i svoje rodno mjesto. Malo ih je ali ih ima. Svijetao primjer su Ankica i Vlado Ivušić iz Garevca koji su se nakon više od tri desetljeća vratili u rodni Garevac i svoju obiteljsku kuću.

Opširnije:Garevački povratnici Vlado i Ankica Ivušić

Sad mi je dosta i više nikad nećeš podići ruku na mene

sad mi dostaVlatka, donesi mi čisti ručnik! – proderao se moj suprug Darko tog jutra iz kupaonice. Premda sam u tom trenutku pripremala njegov omiljeni doručak, omlet sa šunkom, žurno sam isključila plin i dok je u meni sve kuhalo od dugo potiskivanog bijesa, ogorčenja i jada kao programirana požurila ispuniti njegovu naredbu.

Opširnije:Sad mi je dosta i više nikad nećeš podići ruku na mene

Kćeri moja, ne nosi marke, budi marka

Tko bi rekao da će doći vrijeme kada će ženama biti važnije što nose na sebi nego u sebi. Nisam iznimka. Ima dana kad si najviše valjam, tek kad valjam tuđim očima. Ne mogu i ne želim suditi. Onima koji žive za potvrdni odraz u ogledalu. Takvih se zamaljskih sudaca i sama klonim. Puštam nek svatko svoje konce šije. Ne petljam se u tijela i duše ljudi. Nije na meni da apaludiram jednostavnosti, a sklanjam se kiču i lažnim fasadama. Doći će to, polako. Samo po sebi. Dolaze neka nova ogledala. Ona u očima.

Opširnije:Kćeri moja, ne nosi marke, budi marka

U kasinu je ostavio čak i vjenčani prsten

casinoMa nije moguće. Naprosto ne mogu povjerovati u to da tvoj Mladen ima ljubavnicu – moja sestra Nikolina u nevjerici je zavrtjela glavom. Znaš kako se kaže, ako laže koza ne laže rog – tronuto sam joj odgovorila.

Opširnije:U kasinu je ostavio čak i vjenčani prsten

''SVI SU NEGDJE OTIŠLI, AL' NITKO SE NE VRAĆA''

Treći je dan Božića. Prohladno, osunčano nedjeljno jutro, koje se bori sa mrazom i pretvara se u dan, obasjan, kako narod kaže - ''zubatim suncem''.

Pa i pored toga, mogu reći - ugodno je!

Opširnije:''SVI SU NEGDJE OTIŠLI, AL' NITKO SE NE VRAĆA''

Nije me želio razočarati poput svog oca

razocarenjeVlatka, možeš li mi donijeti čisti ručnik?! – proderao se moj suprug iz kupaonice tog jutra dok sam uz šalicu kave pred sobom bezvoljno prelistavala novine. Više od članaka u novinama zanimalo me ono što bi moglo stajati u mobitelu mog supruga a koji mi je po prvi put u ne znam koliko vremena sada stajao na dohvat ruke.

Opširnije:Nije me želio razočarati poput svog oca

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka