Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto12012020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Tragovi

tragovi ne ljubavi

"Put – uvijek smo na njemu a da to i ne primjećujemo. Putujemo bez povratka. Moj put – jednstven, jedini na svijetu, neponovljiv. Put meni dat jest spoznaja da jesam, da idem, da se krećem. Spznati život „uvijek naprijed i samo naprijed, nazad ne mozemo“ često i ne želimo! Ja – zovem se čovjek kad me pitaš tko sam.

Ako me pitaš što radim – neprestano sam u pokretu, nekamo idem, tražim , ispitujem, zamjećujem, volim, mrzim, zaboravljam, patim, nadam se , osvećujem se, čeznem pitam, slušam gdje drugi govore „ čudni su putevi ljudske sudbine“- pa i moje- danas jesmo, a sutra nas više nema.

Ostaju tragovi – moji tragovi, vidljivi i prepoznatljivi u milijunima tragova drugih živih bića. O, kako sam sretan što trajem, pa makar i u tragovima, oni ne prestaju. Moja misao i riječ ostavljaju tragove. Moj pogled mijenja i pomaže pri oblikovanju svijeta, čineći sliku potpunijom.

Moj hod ne ostaje neprimijećen na ovoj zemlji. Nije preporučljivo ne imati svoj vlastiti put, jer nije preporučljivo ne imati svoje tragove. O, predivni moji tragovi, o vidljivi glasnici mog života. Ostajete i nemožete ne biti, ali nažalost, jedno ne možete nikako postati – put. Tragovi ostaju – put uvijek vodi dalje. U vječnost. "

vlč. Đuro Zrakić