Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto07142020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

MAJKA

Jedna riječ se uvijek izgovara s posebnim poštovanjem, riječ koju smo prvu izgovorili na ovom svijetu – riječ koja je doduše kratka, ali u sebi nosi puno ljubavi, topline, sigurnosti, sreće, nade, zadovoljstva – riječ: majka.

Pri samom izgovaranju riječi majka duša nam se puni lijepim sjećanjem, nečim što u sebi nosi samu ljepotu, nečim što traje, što ne prolazi nikada. Majka – jednako je ljubav. Za jednu ženu nikakva žrtva nije velika i čekanje joj nije dugo – to je majka. Jedna žena nikad ne gubi nadu u povratak svoje djece – to je majka. Jedna žena iskreno ljubi i ne očekuje uzvraćanje ljubavi – to je majka. Kako su puna usta ispunjena jednom riječju – majka. Zato se s pravom kaže: tko ima majku ne može biti nesretan.

Kako je ljepo biti u blizini majke. Pogled njezinih ociju se ne može opisati, ali svatko ga može duboko osjetiti. Ona me prati iakd sam daleko, ona me cuva i nježno ohrabruje za svaki korak. I umorne oci, i napola otovorene oci majke vide puno i žare necim posebnim, one su zrcalo u kojem uvijek prepoznajemo ljubav.

Kako su ljepe majcine ruke. Te ruke jednako moje kao i njezine. One su me prve zagrlile. U njima je uvijek bilo neštoza mene. One su uviejk ispružene i kada susve druge ljudske ruke sklopljene.ruke majke uviejk nam nešto nose. Ruke majke uvijek imaju nešto dati. Na ruci majk epocinje moc davanja.

A njezino srce! Prvi kucaji moga srca, moga života nadoše blizinu ispod njezinog srca. Ona mi prva dade životni prostor, prva osjeti moj epokrete, nosi me u sebi za mene, dade mi život – i nazva ga ljubav. I zato, kada me svi ostave – majcina ljbav ostaje. Kada me svi osude – majk ame nece odbaciti. Kada mi drugi budu u lic epljuvali – majka ce ga brisati, jer je majka.
Kako je kratka rijec – majka, a toliko topline i ljubavi u sebi nosi. Što nam je sve majka i što nam je majka bila znamo najbolje – kad je više nemamo. Majka ne može ne biti. Imrtva majka je majka. Imrtva majka – jer dade život – živi.

Đuro Zrakć