Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri11252020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

djuro_zrakicLjubaznom dozvolom gospodina Đure Zrakić, katoličkog svećenika i književnika («Svi me vole samo tata ne «, «Ljubav sudski podijeljena»), počinjemo objavljivanjem njegove treće knjige «Tragovi (ne ) ljubavi». Na ovaj način želimo prenijeti autorova životna zapažanja, koja poniču iz realnosti međuljudskih, ponajviše roditeljskih i dječjih odnosa. Neka iskustvo jednog svećenika i književnika bude i nama razlogom razmišljanja o osobnim postupcima u kojima određujemo životni put ne samo nas samih, nego i onih koji su upućeni na nas i za koje smo pred Bogom odgovorni.

Zbogom Katarina

tragovi ne ljubaviSreli smo se riječima. Prva si progovorila:”Vi ostajete ovdje. Vi ste naš novi…Da, odgovorio sam kratko! Od tog trenutka znao sam- nas dvoje ćemo se često susretati, sigurno ćemo jedno drugom toliko toga reći.

Opširnije:Zbogom Katarina

Znak vremena

tragovi ne ljubaviObilazim predivni dio Osla, idem onim istim putevima kojim prođoše velikani duha, velikani mira, koji ovaj svijet barem za trenutak učiniše boljim – vratiše mu njegovo dostojanstvo, vratiše ljudima vjeru u čovjeka i u mogućnost mira danog svima.

Opširnije:Znak vremena

Tvoje ime

tragovi ne ljubaviOtisak tvog prsta je neponovljiv. Otisak tvoje noge i staza tvog hoda je jedina na ovoj planeti. Nitko je nikad nije prošao osim tebe...na koncu tvog životnog puta pisat će samo tvoje ime...

Opširnije:Tvoje ime

Zovite policiju

tragovi ne ljubavi"Golubovi su stajali na krovu kao ukočeni - ni njima se ne leti po ovom kišnom danu – sigurno im je hladno kad rašire krila. Ni sam se nisma osjećao bolje idući prema velikoj bolnici znajući da mnogi prođoše ovim putem noseći u sebi život, a vraćali su se kući bez života.

Opširnije:Zovite policiju

Tragovi

tragovi ne ljubavi"Put – uvijek smo na njemu a da to i ne primjećujemo. Putujemo bez povratka. Moj put – jednstven, jedini na svijetu, neponovljiv. Put meni dat jest spoznaja da jesam, da idem, da se krećem. Spznati život „uvijek naprijed i samo naprijed, nazad ne mozemo“ često i ne želimo! Ja – zovem se čovjek kad me pitaš tko sam.

Opširnije:Tragovi

PIŠEM NA TVOM KRIŽU...

Gospodine, zašto si to učinio, mi to nismo zaslužili? Osjetio si našu dobrodošlicu već kod samog rođenja – ne dadosmo ti ni sobu ni topli dom. Prije nego što si prohodao morao siopet od nas ljudi bježati, da te ne ubiju.

Opširnije:PIŠEM NA TVOM KRIŽU...

Ustani da Te vidimo

tragovi ne ljubaviKako je teško reći pravu istinu u bilo kojoj instituciji – jer ona nas neprestano uvjerava da bez nje nismo ništa i straši nas i onda kad nikakvog straha ne bi trebali imati, spretno manipulira svojim podanicima i živi od njihova straha.

Opširnije:Ustani da Te vidimo

PIO JE SMRT A ŽELIO ŽIVOT

Prilazi mi čovjek, mogao je imati četrdesetak godina, najvjerojatnije je imao potrebu s nekim razgovarati. „Danas smo u Mariji Bistrici zahvalili Bogu da je konačno naš sin umro.“ Čudno sam ga pogledao misleći - s čovjekom nešto nije u redu.

Opširnije:PIO JE SMRT A ŽELIO ŽIVOT

Vidljivi – uvijek prepoznatljivi – nikada zaboravljeni, jer su naši

tragovi ne ljubaviOstvarih želju koja ne prolazi. Pružih ruku i osjetih toplinu ruku koje me držaše. I kada su otišle od mene - ostaviše tragove. Sada su opet tu, male sitnice i znakovi ljubavi – većinom cvijeće – koje je već davno uvenulo, a ipak ga ljubomorno čuvamo.

Opširnije:Vidljivi – uvijek prepoznatljivi – nikada zaboravljeni, jer su naši

S BRATOM NA SUDU

Otac je oporukom ostavio vikendicu na moru dvojici sinova i svakome je od njih pripao jednaki dio. Vikendica više nije bila predmet niti razgovora niti svađe. Stan koji je otac ostavio samo najstarijem sinu postao je rak rana među braćom, rak ranom kojoj više nije bilo ozdravljenja.

Opširnije:S BRATOM NA SUDU