Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet06052020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Tražimo Slavka - Miću Bajić (Bližinčina)

Poštovani Garevljani i prijatelji Garevca, ono vrijeme koje ostaje iza nas, ovo koje sada proživljavamo i ono koje će tek doći puna su turbulencija, neizvjesnosti i izazova. Stoga su ovo povijesni trenuci kada trebamo donositi važne odluke iznimno bitne za nas same kao i pokoljenja koja dolaze.

Stoga vas informiramo da se od Uskrsa 2016. godine najavljuje uređenje zajedničke grobnice u Poljičkim šumama i izgradnji spomen obilježja za sve stradalnike iz Burića štale jer smatramo da je ono što smo do sada tamo imali bijedno, ne zahvalno i jednostavno ne dolikuje tolikom broju mučki ubijenih žrtava.

Da bi se ovo moglo na dostojan način izvesti bila su nam potrebna imena vlasnika zemljišta na čijem tlu se nalazi zajednička grobnica kao i imena vlasnika njiva koje se nalaze na prilazu grobnici.

Tako smo od tvrtke „Teoinženjering d.o.o“ iz Modriči dobili katastarski situacioni plan na kojem je vidljivo da je grobnica smještena na tri parcele vlasnika: Bone Bajić (Antinog), Slavka Bajić (Blaževog) i Jakova Stanušić (Marijanovog).

grobnica pasinac

Kako bismo dobili suglasnost vlasnika za postavljanje spomen obilježja na dijelove njihovog zemljišta organizacioni Odbor će stupiti u kontakt s gore navedenim osobama.

Međutim ne dostaje nam kontakt sa Slavkom Bajić Blaževim. Stoga molimo Slavku a i sve one koji nam na bilo koji način mogu pomoći da dođemo do njegove adrese, broja telefona ili mobitela da nam se jave na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. ili putem kontakt formulara klikom ovdje. Unaprijed se zahvaljujemo na trudu.

U nadi da ćete se svi skupa potruditi da dođemo u kontakt s vlasnikom zemljišta koji će imati razumijevanje u ovim ključnim povijesnim trenucima, a isto tako kako će ovo biti izuzetna čast gore navedenim osobama da spomenik nevinim žrtvama Burića štale stoji baš na djelu njihovih poljičkih šuma i da će zajedno s nama sudjelovati u dijalogu i izgradnji ovoga veoma važnog projekta u ovim ključnim povijesnim trenucima.spomenik zajednicka grobnica

Ovako bi izgledala grobnica poslije izrade spomenika

Krenimo što je prija moguće u ovaj projekt i pokažimo da naši očevi, djedovi i pradjedovi zaslužuju primjerno i dostojanstveno mjesto svoga vječnog počivališta, a ova grobnica trebala bi postati značajno mjesto učenja, opomene, zajedništva i očuvanja našega hrvatskog identiteta.

Za GIP piše  Mišo Perak

Trenutno stanje grobnice

grobnica uska

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka