Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned12152019

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Garevačka zvijezda sjaji Sesvetama

Garevački portal ustrajno prati događanja i sudbine naših ljudi koji svojom sudbinskom životnom stazom koračaju diljem svijeta. Stoga smo ovaj puta kao posebnu osobu za naš portal izdvojili mladog Garevljanina Josipa Perković koji svojim ustrajnim treninzima i nogometnom igrom pronosi lijep glas u rodnim Sesvetama kraj Zagreba.

nk sesvete

Josip Perković Sebastijanov rođen je iz ljubavi i na dan zaljubljenih (Valentinovo) 14. veljače 2005. godine. Od svoje pete godine kada se počeo družiti s drugom djecom  u vrtiću pokazao je posebno zanimanje za igrom nogometa i već je tada pošao na nogometne treninge kod NK Sesvete.

Njegov trener gospodin Marin Barun je odmah zapazio da Josip ima posebnu želju, moral,  karakter i način baratanja s loptom koju je Josip svakodnevno usavršavao. Sa svojih šest godina Josip se upisao u NK Sesvete i od tada je njihov aktivni igrač i kapetan momčadi.

josip s peharima

Josip nikada nije sjedio na rezervnoj klupi već se uvijek trudio da svojom kolegijalnom igrom vodi klub ka uspjesima.

Tako su on i njegova momčad u dvorani ŠRC Jelenovac gdje se igralo 16 po redu malonogometno dvoransko prvenstvo Zagrebačkog nogometnog saveza u kategorijama zagića te starijih i mlađih limača osvojili još jedan u nizu malonogometnih dvoranskih turnira.  

U kategoriji starijih limača za najboljeg igrača proglašen je Josip Perković, a poslije  osvojenog ZNS Turnira limača, naš mali Garevljanin je još dva puta proglašen najboljim strijelcem  na turnirima u Dugom Selu i Rugvici. Josip danas ima bogatu kolekciju osvojitih trofeja, ali se nada da će ih upornim treninzima i igrom imati  još više.

dvorana

Da, dobro ste pročitali da sam napisao naš Garevljanin jer Josip neizmjerno gaji ljubav za tatino rodno mjesto Garevac i rado voli doći kod svoje bake Kaje „Pirgoševe“  kod koje ste svi vi koji često dolazite mogli zapaziti na sred dvorišta malonogometnu stativu s mrežom koja tu stoji i čeka svoga mladog talenta da nađe žrtvu s kim bi mogao malo nogometati.kod bake kaje

Kako nam Josip kaže za njega je nogomet na prvom mjestu te treninge i utakmice ne propušta. Za sada trenira četiri puta tjedno, a vikendi su ispunjeni turnirima i utakmicama, a kada dođe proljeće i toplije vrijeme nogomet je stalno u dvorištu.

Kroz smijeh nam kaže da mu je najveća kazna kada radi nekih obveza preskoči trening ili utakmicu, a najveća sreća nova nogometna lopta kojih nikada nije dosta.

josip s peharom

Želja mu je jednoga dana postati vrhunski nogometaš. S obzirom da dobro igra i da mu je zadaća da u klubu vodi ekipu i dijeli lopte ipak naš Josip često puta iznenadi vratara i svojim snažnim udarcem zatrese mrežu gola. Kaže kako će dati sve od sebe da uspije. Mlad je, voli i zna igrati, a ima i mogućnosti.

Na upit Josipu koliko poznaje zvijezde nogometa, bez daha je počeo nabrajati ima domaćih i stranih igrača.
Kada smo ga upitali, da li je moguće da se i u sportu primjenjuje matematika, odgovorio je: „ pa da, ako vas netko pita koliko je 2x2 vi odmah morate znati odgovor. Tako je i s loptom. Čim je netko uputi prema vama vi već morate znati kud i što s njom učiniti!

Starije Generacije Garevljana znaju da je Garevac oduvijek imao dobrih nogometaša koji su se s koljena na koljeno nasljeđivali na Garevačkom zelenom travnjaku. Danas to više nije tako, i danas ih ima ali su rođeni negdje drugo i igraju daleko od rodnog kraja.dvorana1

Zahvaljujući malom talentu Josipu kao i njegovom ocu  Sebastijanu slobodni smo kazati kako je prezime Perković u Sesvetama veoma poznato. Naime od 1998 godine Sebastijan ima privatno poduzeće Magnetic.d.o.o smješteno u ovom gradu. Poštenim i neumornim radom Sebastijan je u ova skoro dva desetljeća stekao veliki broj zadovoljnih klijenata, i prijatelja. Magnetic d.o.o. se na početku bavio izvođenjem i nadziranjem građevinskih radova da bi se kasnije bazirao isključivo na trgovini građevinskim materijalom.

Upornim vođenjem posla i proširivanjem asortimana Magnetic se danas proširio u skladište materijala sa nekoliko kamiona i desetke djelatnika koji nude veliki asortiman građevinskog materijala od poznatih proizvođača po vrlo povoljnim cijenama, a uz to svojim kupcima nudi i stalne razne akcije.

Također, ime Magnetic.d.o.o je poznato i na ovom portalu jer je već jednu deceniju naš glavni sponzor.

Uredništvo portala čestita Josipu na velikom broju osvojenih trofeja uz napomenu da obrati pažnju i na učenje te ne zaboravi na redovnu školu jer samo mu je ona garancija za budućnost, a sve ostalo su samo trenutni uspjesi koji se vrlo lako mogu promijeniti, a našem sponzoru Magnetic.d.o.o želimo da svoj rad nastave onako kako samo oni znaju.

Za GIP piše Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka