Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon09282020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Akcija „Moj dar za blagoslov zvonika i zvona“ privodi se kraju

posveta zvona i zvonika

Na samom smo kraju mjeseca lipnja, stoga je krajnje vrijeme kako bismo ovu humanitarnu akciju pod motom „Moj dar za blagoslov zvonika i zvona“ polako priveli kraju. Početkom svibnja 2013. župnik Filip nam se obratio pismenom Zamolbom za organiziranje humanitarne akcije za potrebe župe povodom značajnog događaja blagoslova zvonika i njegova tri zvona.

Istoga dana sam osobno potvrdio da ću uložiti sve svoje snage kako bi ova akcija što bolje uspjela.

Postupio sam na naš tradicionalni način i originalno župnikovo pismo istoga dana uputio na adrese onih Garevljana koji još nikada nisu posustali i posumnjali u rad Garevačkog portala. U adresar sam ubacio i nekoliko garevačkih zetova, i nisam se pokajao. I oni su, kao i veći broj naših mještana, osvjetlali svoj obraz. Hvala im!

Međutim, ako bolje pogledamo listu donatora, vidjet ćemo da je njih 30-ak  s poodručja Švicarske doista dosta dalo, čak više već ikada do sada, ali ipak sama ta brojka donatora je izrazito mala, jer donator bi trebao biti svaki Garevljanin i svaka Garevljanka koji žele pomoći Garevcu i onima koji u njemu žive, a ne samo mi s područja Švicarske. Svojim skromnim, ali od srca darovanim novcem, učinit ćemo mnogo toga za nove generacije koje dolaze u Garevac.

No, mi smo u svakom slučaju zadovoljn,  jer je veliki dio Garevljana svoj prilog uplatio i kod župnika Filipa u Garevcu. Tamo ih je oko pedeset.

Dakle, 80-ak Garevljana će svojim dobrovoljnim donatorskim prilogom ugostiti preko 2000 osoba! A što mislite da su nam se pridružili i ostali, kako bismo daleko stigli?! Imena donatora možete pogledati klikom ovdje.

Vrijeme nam ističe i uskoro će i godišnji odmori, stoga smo primorani zatvoriti ovu akciju, ali svi vi koji želite još nešto uplatiti, molio vas da to učinite do 5.07.2013. na račun GIP-a ili kod župnika Filipa do subote 20.07.2013.

S posebnom pažnjom se ponovno zahvaljujemo Marini Šerić koja je najmlađa donatirica, te mladim bračnim parovima Nikolini i Dariju Bajić, Peri i Dragani Jagustin, Niki i Danijeli Jagustin, Katici i Robertu Ivanić s Anđelinom Bajić, te Aldijani i Veliboru Jurić, i našim zetovima kao i  svima ostalima koji su svoj dar i ovaj puta uputili na račun GIP-a. Također se zahvaljujem i obitelji Nike Tokić „Ambrožina“ koji svaki put podržava naše akcije, iako već desetak godina ne radi i ne prima redovita primanja.

Isto tako se zahvaljujemo i velikom broju osoba koje su se odazvale za pomoć pri radu, a do sada ih ima preko 40. Oni će taj dan liti znoj i suze radosnice za sve nas da nam toga dana u  Garevcu bude što ugodnije.

Dok je njih i ovih naših donatora bit će i Garevca! A poslije, tko zna?

Isto tako, želim Vas informirati da su u tijeku aktivnosti vezane za prijavu osoba koje su spremne da svojim „strojevima“ (trimerima i kosilicama), te drugim odgovarajućim alatima i oruđima, budu angažirane na košenju i uređenju prostora oko crkve i njezine blizine, te drugih značajnijih lokacija u našem mjestu. Svi zainteresirani se mogu javiti svećeniku ili GIP-u klikom ovdje. Za svakog kosca pripremljen je zanimljiv „dar“.

Što se tiče samog zabavnog programa, za njega su „zaduženi“ legende izvorne glazbe braća Begić, tamburaši Župe uznesenja Kristova iz Novog Trvnika i KUD „fra Ivo Šimić“ Novo Selo – Balegovac.

Iskreno se nadam da će i čelništvo općine Modriča održati svoje  obećanje i da će kolnik kroz selo biti saniran do Iline.

I na kraju, ne zaboravite da smo mi oni koji neće dozvoliti da susret sa pitomim mjestom povratničke Bosanske Posavine Garevcom nadomak Modriče bude susret sa neprirodnom tišinom, opustjelim sokacima bez diječjeg žamora gdje se uglavnom susreću starije osobe.

Garevac neće biti samo svratište i dom starijem puku, jer mi ćemo mu vratiti diječiji smijeh i svjetlo, barem za nekoliko dana našega godišnjeg odmora, vratit ćemo mu ono čime nas je davno zadužio, a to je: Ljubav.

Za GIP piše Mišo Perak

 

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka