Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri07152020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Meditacije sestre Augustine

Vlak života

Život je kao vožnja vlakom, sa svim nebrojenim stanicama kojima ne pamtimo ni ime, sa ulascima i izlascima, obilascima i zavojima, ubrzanjima i kočenjima... radostima i nesrećama. Ulazimo u vlak, upoznajemo svoje roditelje koji već sjede u njemu i mislimo da će zauvijek s nama putovati. Ali oni će u jednom trenutku na nekoj stanici izaći, a mi moramo nastaviti putovanje bez njih.

vlak zivota 1024
U vlak će ući mnogi putnici koji će se smjestiti u isti odjeljak s nama... naša djeca, naši braća i sestre, bratići i sestrične, prijatelji, pa čak i ljubav našeg života. Mnogi će nenadano izaći iz vlaka i za sobom ostaviti veliku prazninu. Za neke nećemo ni primijetiti da su izašli. To je putovanje puno radosti i tuge, pozdrava na sastanku i suza na rastanku.

Uspjeh se sastoji u tome da sa svakime koga u vlaku susretnemo uspostavimo dobar odnos i ostanemo u miru, te da koliko god to možemo učinimo i njegovo putovanje što ljepšim i ugodnijim.
Velika zagonetka tog putovanja jest upravo u tome što nitko od nas ne zna na kojoj stanici i u koje vrijeme mora izaći i sići s vlaka.

Stoga moramo živjeti, voljeti, opraštati i uvijek davati najbolje od sebe! Jer kada dođe taj trenutak i kada moramo sići s vlaka te naše mjesto ostane prazno, iza nas trebaju ostati ne samo lijepa sjećanja na nas, nego i bolji svijet za one koji nastavljaju putovanje u vlaku života.

Želim ti, da tvoje putovanje svakim danom bude sve ljepše i i smislenije, da u prtljazi uvijek imaš ljubavi, mira, mudrosti, hrabrosti, suosjećanja i svakog napretka, a u posebnom pretincu nek ti se uvijek pri ruci nađe stručak molitve zahvalnice vlakovođi... za vlak, za nas putnike, za putovanje i predjele kojima smo skupa prošli.

Hvala svim putnicima u vlaku mog života. Hvala tebi.

Mudri ljudi znaju kako svoj život držati u redu. Čak i sa suzama u očima mogu sa smiješkom reći: u miru sam i sve je dobro. Šaljem ti ovo kako bih ti jednostavno rekao: lijepo je što postojiš. BOG TE BLAGOSLOVIO!

Za GIP piše sestra Augustina Barišić, Klanjateljica Krvi Kristove