Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto04072020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Meditacije sestre Augustine

Da svi budu jedno

Poštovani čitatelju, vjerujem da smo svi bar ponekad osjetili kako Isus zasigurno želi potpuno, bitno i najpotrebnije jedinstvo svih nas koji u Njega vjerujemo. A potpuno i savršeno jedinstvo, to je zapravo veliki Isusov plan i Bog želi da naše jedinstvo izraste upravo iz njega, jer mi smo jedno u Bogu, Ocu i Sinu.

Isto tako, zasigurno smo svjesni da kao kršćani izrastamo svi iz iste Presvete krvi Isusove, sve nas jednim zagrljajem grli i svi smo jedno u Gospodinu, živimo od Njega i hranimo se Njegovim tijelom i pijemo Njegovu Krv. To je razlog daljnje komunikacije Isusa s Ocem.

'Isus podiže svoj pogled prema nebu i pomoli se: Oče sveti! Ne molim samo za ove, nego i za one koji će na njihovu riječ vjerovati u mene, da svi budu jedno.'

'Oče! Hoću da i oni koje si mi dao budu gdje sam ja, da i oni budu sa mnom i neka gledaju moju slavu, slavu koju si mi dao, jer si me ljubio prije postanka svijeta.' Dok ovo meditiram, osjećam Isusovu želju da čitav svijet bude Božji svijet, Bogom prožet i ujedinjen, riječju i osobom Bogočovjeka sjedinjen, što bi značilo – biti jedno u Bogu.

Zato nam je dužnost raditi i moliti upravo za jedinstvo kršćana, kako bi se i ostvarila Isusova želja, da svi budu jedno u vjeri i ljubavi, jer u protivnom Isus i nas ima pravo pitati, dokle će vam srca ostati tvrda? Zašto već jednom ne upoznate Istinu i ne povjerujete u Sina Božjega? Jer se danomice ponižava i danomice dolazi k vama u poniznu obličju.

da svi budu jedno

Mi, Crkva, bezbroj smo naroda u očima Kristovim, i pod njegovom zaštitom. Isus dakle želi da budemo jedno, ne želi našu raspršenost, jer kaže 'Kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, tako neka i oni u nama budu jedno, da svijet vjeruje da si me ti poslao!'

Zaista, Isus k nama danomice silazi iz krila Očeva na oltar po svećeničkim rukama. On se pokazuje i daruje upravo nama u svetom kruhu, a mi i dalje kao da ga samo naziremo svojim tjelesnim pogledom i naprežemo se promatrati ga duhovnim očima, ali ipak vjerujemo da je on Bog.

Vjerujem li da je  naš Bog u kruhu i vinu, jer upravo tu, tu ga trebamo osjetiti, dugovno vidjeti i  čvrsto vjerovati da je živ. Zato dragi prijatelji, vjerujmo u njegovu nazočnost i stalnu prisutnost, kako je i sam rekao; 'Evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta.'

I na kraju, pomolimo se zajedno.
Pravedni i Milosrdni Isuse, u Godini milosrđa te molimo, daj da uvijek  činimo ono što Ti hoćeš. Da uvijek hoćemo što se Tebi sviđa. Da iznutra očišćeni i prosvijetljeni i razgoreni vatrom Duha Svetoga uzmognemo slijediti Tebe, koji živiš i kraljuješ i u slavi vladaš, ti svemogući Bože, u sve vijeke vjekova. Amen!
 
Ostani s nama Gospodine jer za malo će večer!

Za GIP piše sestra Augustina Barišić, Klanjateljica krvi Kristove