Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon10142019

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

IZLET UČENIKA HDŠ IZ THUNA U DIEMTIGTAL

  U subotu 28.8.2010. osvanuo je kišan i nadasve tmuran dan. Još u rano jutro mnogi su sa strepnjom pogledavali kroz prozor u nadi za jednim jedinim tračkom sunca koji bi spasio naš, već dugo planirani izlet u Diemtigtal, točnije u Grimmialp, stazom gospodina Grimmimutza. Prognoza: kiša, kiša, kiša,….no, što nam ona može?! Žurno smo spakirali ruksake, dobro se opremili protuvodenom opremom i otisnuli u pustolovinu. Kako se dosadana kišna nevolja još neko vrijeme odlučila s nama poigravati, okrenuli smo naš plan te izlet započeli jednim veselim roštiljem.


To nikako nije bila loša ideja, vladalo je veselo raspoloženje, a šala i smijeh privukli su još puno drugih posjetitelja. Kada smo se dobro napunili kalorijama i kiša se već umorila, preostalo nam je samo jedno: put pod noge! Koje li radosti!

Za sve one koji ne znaju, Grimmimutz je dobro šumsko stvorenje koje pomaže ljudima i životinjama, a kako ima, posebno krajem ljeta, pune ruke posla, svaka pomoć mu je dobrodošla. Njegov put nikako nije kao većina drugih šumskih staza, već je kao nagradu šetačima i pomagačima Grimmi uz vrijedne ljude iz okolnog sela, duž staze postavio razne zanimljive zabavne sadržaje. Tako smo mu u znak zahvalnosti ispilili koje drvo za ogrijev, gađali zločestu šumsku vješticu koja mu voli zadavati glavobolje te se usput dobro poigrali.

Putem smo se osladili slatkim šumskim jagodama, borovnicama, malinama i ostalim bobicama. Dakle, uz sve to i zdravi desert!

Na kraju izleta preostalo nam je samo zahvaliti Grimmimutzu za prekrasno iskustvo, a sebe nagraditi vrućom čokoladom u obližnjem restoranu. A kako pravi šećer dolazi na samom kraju, i suncu je uspjelo razmaknuti oblake i poigrati se s nama spuštajući se u gumenom kolutu niz obližnji brijeg. A uz smijeh, odbijajući se o okolna brda, dolinom Diemtigtala odzvanjalo je nešto još ljepše: HRVATSKI JEZIK!!! Uvjereni smo da je i Grimmimutz ponešto naučio.

Ovim putem od srca zahvaljujem svim učenicima i učenicama HN Thun kao i vrijednim i poduzetnim  roditeljima bez kojih ovaj prekrasan izlet ne bi bio moguć!
Učiteljica Irena

Prilog pripremila: Irena Đurčević- Flückiger