Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon10142019

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Novo iskustvo i novo poznanstvo u Garevcu!

Ponosna sam Garevljanka koja želi svoja iskustva podjeliti sa ostalim Garevljanima. Iskustva i nova poznanstva koje sam stekla 20. 7. 2010. u našem dragom Garevcu. Na sam dan Iline, stigla sam kod svojih u Garevac gdje se spremalo blagdansko slavlje kao i svake godine. Pečenka se peče - rakijica teče, svi se veselimo što se ponovno vidimo. Svo to vrijeme dok su moji uživali mene je nešto mučilo, naime bila je to trema zbog nadolazećeg izbora za Miss Teen Garevca. Prijavila sam se tek onako na nagovor svojih dobrih prijatelja i roditelja. Nisam imala velika očekivanja, bilo mi je bitno samo da sudjelujem i upoznam ostale djevojke, jer mislim da se drugačije nebi nikada ni upoznale.

 


Sve je bilo dobro dok nije došlo vrijeme da se počnemo spremati i da krenemo. Trema je bivala sve veća i veća ali pošto nisam bila sama i jedina koja se tako osjećala bilo je odmah lakše i bolje. Same mi cure smo međusobno i zajedno bodrile i ohrabrivale jedna durgu, zezale se i zabavljale te uživale u tom novom društvu. Bilo nam je jako lijepo i veselo.

Kada smo prvi puta izašle na pozornicu, vjerujem da je svakoj od nas srce bilo u petama, ali mislim da je to vrijedilo jer su nas tako mogli vidjeti svi naši Garevljani koji su došli tu večer pogledati mladost i ljepotu koju naš Garevac u sebi objedinjuje.

U svakoj od nas tinjala je nada da će ona biti ona koja će odnijeti titulu najljepše, sve smo to željele, pa ni ja to ne poričem. Gorile smo od znatiželje i isčekivanja! Uz svaku pauzu kada bi se išle presvlačiti, nakratko bi zaboravile zašto smo tu i uhvatile bi se među ostale igrače kola i zaigrale kao da nam je to zadnje što činimo.

Na kraju kada smo dočekale i taj toliko željeni trenutak i proglašenje, bilo je i tuge i razočarenja ali i sreće i veselja.

Za mene osobno nije bilo tako strašno što nisam bila među pobjednicama. Ja nisam skidala osmijeh sa lica ni onda kada sam saznala da nisam jedna od pobjednica. Nije mi bilo ni krivo niti žao, bila sam sretna što sam mogla sudjelovati i biti dio nečega što je makar na kratko ponovno oživjelo naš dragi Garevac.

Tu večer neću nikada zaboraviti jer sam upoznala mnogo novih i dobrih ljudi, a između njih i jednu posebnu dragu osobu. Bila je to igra slučaja da smo se upoznali... Ne znam kako se to desilo, ali mislim da je tu sudbina umiješala svoje prste. Nije slučajno da smo oboje iz Garevca, da imamo ista razmišljanja i da se naše obitelji poznaju...

No, najbitnije je da na sve što se dogodilo gledam sa osmijehom i lijepim sjećanjima, a što će dalje biti ostavljam vremenu neka svoje učini... Nikada se ne zna.

Već sada se radujem sljedećoj godini i  Ilini i nadam se da će nam biti lijepo kao i do sada i da ćete ponovno svi doći u spomen onoga što u srcu nosimo, a to je Garevac...


Srdačno vas pozdravlja jedna mala Garevljanka.

Za GIP piše Ivana Zelić