Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto10152019

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Garevačko večer pod motom "Garevljani Garevac Vas treba

U subotu 2.05.2009. u prepunoj dvorani u Marbachu organizirana je dobrotvorna priredba u organizaciji "Garevljana". Naime, članovi našega HSD-Rheintal, koji dolaze iz garevačkog kraja i lijepe Posavine napravili su jednu nezaboravnu feštu. Sav prihod od te večeri bio je namjenjen za obnovu tornja župne crkve rodnoga im Garevca.


Sa svih strana stizali su ljudi koji su htjeli pomoći u izgradnji toga u ratu porušenog objekta. Sala je bila do zadnjeg mjesta popunjena, što se kasnije vidjelo i po sumi novca koju su organizatori uručili njihovom župniku vlč. Filipu Brajinoviću. Iz kuhinje je dopirao opojan miris ukusnih delicija.


Za dobro raspoloženje pobrinula su se 2 Kuma-Marijan Brezović „Breza“ i Anto Marčinković. Svoje znanje i umijeće te nošnje svoga kraja pokazala je i folklorna skupina HKUD Posavina-Zürich-Baden.


Organizator i glavni krivac za sve lijepo što nam se te večeri dogodilo je naš doprjedsjednik HSD-Rheintal Lucijano Marić uz pomoć Vlade Ivušić, Dragana Mamuzića, Eugena Marića te njihovim suprugama i svima drugima, ne nabrajajući redom , može mirno spavati jer je zasigurno uspio u pomoći za obnovu crkvenog tornja u Garevcu.

Preuzeto s http://hsd-rheintal.blogspot.com/ (LLP)