Još jedan propali garevački projekt

brines

U zadnje vrijeme svjedoci smo nekoliko članaka u kojima Mišo Perak iznosi svoje dojmove i svoju istinu vezano za „Garevačke susrete 2014“ koji su doživjeli organizacijski, posjetiteljski i ono što je najgore - financijski krah.

Svakako, najviše su razočarani oni koji su bili uključeni u organizaciju istih. Dali su sve od sebe, stanovito vrijeme zapostavili svoje redovite poslovne zadaće i obiteljske obveze kako bi se naši mještani, kao i gosti što bolje osjećali tih dana, ali se i ovaj put potvrdilo kako za uspjeh nije dovoljna vizija i volja već još mnogo, mnogo toga...

Na žalost, „popisu“ propalih garevačkih projekata treba dodati i onaj koji je vezan za  knjigu „SJEĆANJA RATNIKA“.
 
Tijekom „Garevačkih susreta 2014“ prodano je 10 (slovima: deset) knjiga.

Istina, projekt nije doživio financijski krah kao „Garevački susreti 2014“ i iza njega je ostao vrlo malen dug u iznosu od 50,00 KM.

Do danas, ukupno je prodano 26 primjeraka knjige, a od prikupljenog novca (650,00 KM) u cjelosti je podmiren dug koji je vezan za izradu kartonskih omota za knjigu i u većem dijelu onaj koji je nastao naknadnim tiskanjem jednog broja knjiga za donatore i 30 komada ranije zbirke „DA SE NE ZABORAVI“.

Osobno, nisam očekivao ovako slabu prodaju, ako se uzme u obzir da je samo dvije godine ranije, bez problema, podijeljeno preko 500 primjeraka zbirke „DA SE NE ZABORAVI“.

I pored činjenice što će izostati novčana sredstva planirana za izgradnju spomen obilježja hrvatskim vojnicima koji su poginuli tijekom zadnja dva rata, sa svoje strane učinit ću sve kako ovaj projekt ne bi ostao „mrtvo“ slovo na papiru jer je to moj dug i obveza (ali i svih nas) prema onima koji vjerno i vječno čuvaju moj i tvoj Garevac.

Za GIP piše Antun Fuglinski