Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub07112020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Živimo li predapokaliptično vrijeme

Ali kad Sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?   Lk 18,8

Kao što nas upozorava Sveto pismo, a i mnoge objave, naliči to vremenu u kojem će vladati utjelovljeni sotona, Antikrist osobno. Ako malo bolje i oštroumnije isčitavamo znakove vremena, uviđamo da su sva ova zla što se obrušavaju na nas, ništa drugo doli, priprema za konačno zlo što ga u skoroj budućnosti ima na svojim plećima, srcu i u duši iskusiti čovječanstvo. Sveti Pavao, želeći pojasniti Solunjanima kako je preuranjeno očekivati ponovni Kristov dolazak, jednostavno za to je r tome treba prethoditi jasan događaj, jasna situacija u narodu/ima. „Naime, taj dan neće doći, ako prije toga ne dođe onaj otpad (od vjere, pravde i istine)“, kazao je sveti Pavao. Evo tog odlomka Pavlove poslanice Solunjanima:

“Neka vas nitko i nikako ne obmane! Jer ako prije ne dođe onaj otpad i ne pojavi se Čovjek grijeha, Sin propasti, Protivnik, koji sam sebe oholo uzdiže protiv svega što ljudi nazivaju Bogom ili drže za sveto, tako da sjedne u Božji hrampokazujući sebe kao da je Bog...Zar se ne sjećate da sam vam ovo govorio dok sam još bio kod vas? Znate što ga sada zadržava da se ne pojavi nego tek u svoje vrijeme. Bez sumnje, tajna bezakonja već očituje svoju silu, samo neka bude uklonjen onaj koji ga dosad zadržava, i tada će se pojaviti Bezbožnik koga će Gospodin Isus ubiti dahom svojih usta i uništiti sjajem svoga dolaska. Dolazak Bezbožnika bit će, dakako, uz suradnju sotone, popraćen svakovrsnim silnim djelima, varavim čudesnim znakovimai svakovrsnim pokvarenim zavođenjem, namijenjenim onima kojipropadaju za kaznu što nisu prihvatili ljubav prema istini da bi se tako spasili. Zato im Bog šalje djelotvornu zabludu da vjeruju laži , da budu osuđeni svi koji nisu vjerovali u istinu, već pristali uz nepravednost. (2 Solunjanima 2,3-12)

Kada je Isus govorio o pojavcima koji se imaju dogoditi prije njegovog ponovnog dolaska (Sin Čovječiji dolazi na oblacima) naglasio je kako trebamo usporediti sa smokvom i prepoznavati znakove vremena. Naime kada vidimo da joj grana već omekša i lišće potjera, znate, ljeto je blizu, na vratima. Zato, bdijte  (usp. Mk 13,26-37) ! Na svakome od nas stoji hoće li prepoznati znakove vremena. Čini se svakako da je vrijeme u kojemu upravo danas živimo bremeniti mnogim znakovima koji aludiraju na ispunjenje  Pavlove poslanice Solunjanima. Naime, to ispunjenje je već u svojoj posljednjoj fazi. Malo je poznat ovoliki otpad od vjere kao što je to slučaj danas. A veliki otpad treba prethoditi razotkrivanju Bezakonika –  Antikrista.

Majka Božja je ocu Gobbiju u poruci od 13. svibnja 1990. godine kazala: "... Sotona je nesmetano vladao događajima ovog vašeg (20.) stoljećadovodeći cijelo čovječanstvo do odbijanja Boga i njegova zakona ljubavi, šireći posvuda razdor, mržnju, nemoral i zlobu, ozakonjujući posvuda razvod, abortus, besramnost, homoseksualnost i sredstva za sprečavanje života. ... Crkva će doživjeti vremena svog najvećeg otpada, nečisti čovjek uvući će se u nju i sjedit će u samome Hramu Božjem, dok će mali dio koji će ostati vjeran biti podvrgnut najvećim kušnjama i progonima."

Za GIP piše Mićo Gašić, evaangelizator
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.