Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet07102020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Žena i razmišljanje

Odlična atmosfera na prvim dječjim radionicama u Skočibuhi

U sklopu projekta Kultura u điru, Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica, 24. lipnja, počeo je s prvim satom radionica za školski i predškolski uzrast u ljetnikovcu Skočibuha koje vode knjižničarke Dijana Perić i Nikolina Miloslavić.

Radionica o moru za predškolski uzrast koje vodi Dijana Perić, namijenjena djeci od 4 do 7 godina, danas je predškolce ‘odvela’ u čaroban svijet kojeg kriju morske dubine. Djeca su se tako upoznala s nekim morskim bićima, otocima i zanimljivostima iz dječje enciklopedije o moru, a na kraju sata su bojicama bojali ribe na papiru.

knjiznica 900

Glazbena radionica za školski uzrast koju vodi Nikolina Miloslavić namijenjena je djeci od 7 do 9 godina. Nakon upoznavanja s programom radionica, djeca su saznala što je glazba i kako preko nje mogu dosta toga prenijeti ili potaknuti. Naučila su više i o prvim zvukovima, instrumentima i za koju svrhu je glazba služila našim precima. Školarci su otkrili kako glazbu mogu proizvoditi svojim tijelom i kako nastaje ritam koji ih je odveo u skupinu glazbenih instrumenata pod nazivom udaraljke ili perkusije.knjiznica 901

Nakon ritmičkih vježbica uz pomoć udaranja po afro-kubanskoj udaraljci Bonga saznali su kako nastaje zvuk te svoje istraživanje nastavili izradom šuškalica i kastanjeta. Uz udaraljke vrijeme je brzo proletjelo, ali iduću srijedu nastavljaju uz još neke nove instrumente.

Prijave za radionice su još uvijek otvorene. Za njih se potrebno prijaviti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili u inbox Odjela za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica. Prilikom prijave potrebno je osim imena i prezimena djeteta navesti i njegovu dob. Radionice će se održavati svake srijede, počevši od danas, 24. lipnja, sve do 29. srpnja 2020.knjiznica 902

Dubrovačke knjižnice
Cvijete Zuzorić 4
20000 Dubrovnik HR
tel/fax: + 385 20 324 074
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.dkd.hr