Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto08112020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

OTKAZUJEMO susret školske generacije i Garevačko sjelo 2020.

Dragi Garevljani i prijatelji Garevca: žao nam je što s vama moramo podijeliti tužnu vijest a to jest da se ovogodišnja Garevačka fešta i mjesna manifestacija Garevačko sjelo kao i susret školskih generacija, čije je održavanje bilo planirano za nedjelju 19. srpnja 2020. godine, neće održati zbog epidemije koronavirusa. Organizacioni odbor na čelu s MZ Garevac je čekao do zadnjih dana s nadom da ćemo se ipak sastati jer su imali sve rezervirano, međutim kako epidemiološki stožer dozvoljava okupljanje samo do 50 osoba morali smo ovo otkazati.

kombinaCIJA VOL PUBLIKA

Ovakva odluka je prihvaćena uz temeljito razmatranje svih potencijalnih rizika koje donosi epidemija COVID-19 te uzimajući u obzir da su diljem svijeta zbog ove pandemije otkazana mnoga za ovo ljeto zakazana događanja - primjerice Olimpijska igre u Tokiju ili Europsko nogometno prvenstvo i mi to sa žaljenjem moramo objaviti.

Organizacioni odbor je zauzeo stajalište da je očuvanje zdravlja potencijalnih posjetitelja manifestacije i izbjegavanje bilo kakvog rizika u okolnostima zloćudne pandemije koronavirusa najprioritetnija obveza koja nema alternativu.

Isto tako Organizacioni odbor smatra kako trebamo biti odgovorni i prema sebi i prema drugima. Preventivnim otkazivanjem ovogodišnje manifestacije organizacioni odbor želi dati svoj doprinos izbjegavanju nepoželjnijih zdravstvenih posljedica koje mogu nastati masovnim okupljanjem posjetitelja koji dolaze u izravni bliski kontakt što je, po tvrdnjama epidemioloških stručnjaka, glavni način prijenosa ove zaraze, koja je uzdrmala cijeli svijet.

publika1

Stoga želimo izvijestiti javnost da su šator, narodna i izvorna muzika kao i vol za pečenje bili rezervirani i stoga smo mogli čekati do zadnjih dana s organizacijom, ali smo osluhnuli i glas epidemiološke struke koja poručuje da pandemija u zadnje vrijeme uzima sve više maha, i da sve više ima zaraženih stoga smo morali otkazati ovogodišnje Garevačko sjelo.

Organizacioni odbor vjeruje kako će zbog gore navedenih razloga njihova odluka o otkazivanju ovogodišnjeg Garevačkog sjela naići na razumijevanje i odobravanje.

Koristimo priliku najaviti kako je organizacioni odbor spreman nastaviti sve potrebne aktivnosti kako bi se uz bolju epidemiološku situaciju Garevačko sjelo moglo organizirati uz blagdan Svih svetih 1.11.2020. godine ili ako ne onda opet 18 srpnja 2021. godine na našem prekrasnom platou ispred Garevačkog Doma mladih. Jer u našim srcima plamti želja da se ponovno okupimo, družimo, diskutiramo, zabavljamo, pjevamo i uživamo u našem Zavičaju.

Za GIP izvještava Mišo Perak
06.07.2020.vol na raznju