Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri07152020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Garevac živi i raduje se novim susretima

logo poluokrugli

Kako nas do blagdana Iline dijeli nešto više od mjesec dana MZ Garevac kao i sami mještani imaju pune ruke posla. Iz razgovora s predsjednikom MZ Garevac gospodinom Goranom Tokić saznajemo da se na sve strane radi da bi nas Garevac dočekao što čistiji, ljepši i uređeniji.

Puno truda se ulaže na infrastrukturu mjesta. Treba sve počistiti, selo urediti, groblje kao i masovnu grobnicu pokositi i Tuje očistiti, kroz selo travu pokositi i korov poprskati ,te međe potkresati da bi selo dobilo novi izgled jer će ga ove godine posjetiti još veći broj gostiju i Garevljana.

Također nam Goran napominje da su ove godine pozvali i cvjećara da im pokaže i dadne prikladne savjete kako održavati Tuje da bi im se listovi i grane manje sušili, a životni vijek bio što duži. Zatim su ih stručnim prskanjem prehranili  da ih velike sunčane i ljetne topline ne bi spržile.

Također nam kaže kako će Zoran Perković i ove godine pokositi travu pored kolnika dionicom cijelog sela, te da je na groblju popravljen hidrofon i zamijenjen štrik na zvoniku tako da i to ponovo funkcionira i služi svojoj svrsi.

Kako smo već najavljivali na početku ove kalendarske godine, ova godina će za Garevac i Garevljane biti godina promjena. Godina koja će zbližiti rasuto stado i u kojoj ćemo kao nekada svi zajednički ići ka jednom cilju.

Ova godina će ostati u sjećanju mnogima, a posebno našim mladima za koje svaki od nas živi.

Bit će to godina uspjeha, godina novoizrađenih i obnovljenih kuća i izrađenih krovova. Već se do sada na nekoliko kuća daju primijetiti novo postavljeni prozori i vrata, obnovljeni krovovi i uređena dvorišta.

Sve je to znak da Garevac živi i raduje se novim susretima svojih mješta.

Stoga se MZ Garevac obvezala i prihvatila organiziranje koncerta Miroslava Škore što će svakako biti jedna od najvećih atrakcija Bosanske Posavine u nadolazeće ljetne dane.

Znaju oni da je to veliki zalogaj i da će se na tome morati dosta raditi i truda uložiti, ali kako nam Goran kaže sve je spreman učiniti za svoj narod i svoje selo samo neka se u njega dolazi i što duže ostaje.

Također su mu i mnogi  Garevljani obećali pomoći te se svakako nada da ga neće iznevjeriti i svoje obećanje pogaziti.

Ono osnovno za koncert je već rezervirano. Pozornica je poručena, rasvjeta i ozvučenje rezervirani, Škoro i veliki prijatelj Garevca Ivan Martić s mikrofonima u ruci već čekaju na taj dan.

Radi se na pripremi infrastrukture oko doma i igralištu na kojem će osim desne strane kolnika biti glavno parkiralište.

Kod doma se moraju obezbijediti zastori i osvjetljenje koje će osvijetliti cijelo to područje te jedna VIP loža za one goste koji to žele, s posebnom nadoplatom tih mjesta.

Također se moraju doraditi šankovi uz prozore malog djela doma iz kojeg će se prodavati piće, a sav ostatak novca od prodanog pića ići će direktno za potrebe MZ Garevac.

Nadamo se da će se Garevljani ovaj put odazvati i doći na koncert sa svojim prijateljima i gostima kako bi uveličali ovu nezaboravnu zabavnu večer u Garevcu.

Sve je dobro dok imam podršku kako Savjeta MZ tako i ovih mještana ovdje i vas iz dijaspore i sve dok je tako neću posustati iako je ovo ogroman posao koji se radi besplatno, ali na dobrobit svih nas kazao je neumorni, mladi, sposobni i još uvijek vrlo motivirani predsjednik MZ Garevac Goran Tokić "Dikača.

Dakle MZ Garevac kreće u veliku akciju u kojoj od nas ne traže ništa drugo osim odziva tom susretu. Stoga dragi Garevljani  budimo solidarni i odazovimo se te večeri  jer dečki MZ  su to zaslužili, oni su ti koji su tamo, da bi se mi osjećali ljepše i sigurnije kada dođemo, oni nas sigurno neće razočarati, nemojmo ni mi njih.

Dečki Mjesne Zajednice, hvala vam!

Za GIP piše Mišo Perak