Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon01202020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Čestitka predsjednika MZ za pravoslavni Božić

Za sve kršćane kao i ljude dobre volje, blagdan Božića i Kristova rođenja, slavi se i obilježava u znaku mira i ljubavi, međusobnog praštanja i povjerenja.

Opširnije:Čestitka predsjednika MZ za pravoslavni Božić

Postavljen je i treći dio ograde na garevačkom groblju

Ovih dana nam stižu lijepe vijesti iz Garevca. Pisali smo kako se obnavljaju kuće a danas na Badnjicu vas želimo izvijestiti da je postavljen i treći dio ograde na garevačkom groblju. MZ Garevac nam je uz blagdan Svih svetih obećala da će se i ovaj dio ograde postaviti do Božića a privatno poduzeće Pandurević MP je to potvrdilo i evo danas se to i ostvarilo.

Opširnije:Postavljen je i treći dio ograde na garevačkom groblju

Ispunjeno obećanje i postavljena je ograda na groblju

Dragi Garevljani i prijatelji Garevca poštovani čitatelji. Na zahvalu u prvom redu dragom Bogu, a onda MZ Garevac, privatnom poduzeću Pandurević MP , te našim dragim mještanima koji su se odazvali i svojim darom doprinijeli da se postavi ograda na garevačkom groblju u rekordnom roku kao što je bilo obećano i to do Uskrsa 2019. godine.

Opširnije:Ispunjeno obećanje i postavljena je ograda na groblju

Asfaltiranje platoa i parkinga ispred groblja Sv. Ilije u Garevcu

Dok su nam svima oči uprte u Garevac, a misli na izgradnju nove autoceste kroz naša mjesta ipak ima i drugih lijepih vijesti. Ovo lijepo jesenje vrijeme ide na ruku mnogima pa tako i MZ Garevac i Udruzi Dragovoljaca i Veterana HVO Modriča koji su se dogovorili da asfaltiraju parkiralište to jest plato ispred spomenika poginulim i nestalim braniteljima 105. brigade HVO Modriča.

Opširnije:Asfaltiranje platoa i parkinga ispred groblja Sv. Ilije u Garevcu

Počela je izgradnja još jednog mokrog čvora

Dok se gradi i očekuje postavljanje ograde oko garevačkog groblja MZ Garevac je paralelno počela s radom na još jednom projektu. Na ime riječ je o mokrom čvoru koji će biti izgrađen u prostorijama malog garevačkog doma, a služit će gostima i mještanima za vrijeme većih kulturno zabavnih događaja kada se u Garevcu okupi veliki broj dobro namjernika te jedan postojeći mokri čvor ne može svima istovremeno pružiti mogućnost usluge.

Opširnije:Počela je izgradnja još jednog mokrog čvora

Postavljen je i drugi dio ograde na garevačkom groblju

Svi oni koji su bili za Ilinu 2019. h garevačkom groblju mogli su vidjeti da se radi i drugi dio ograde na garevačkom groblju to jest pored Vlade i Ankice Ivušić pa do  pokojnog Stpe "Taira".
Privatno poduzeće Pandurević MP je ispunilo svoje obećanje te izradilo ogradu ali se čekala isplata kako bi se ograda postavila.

Opširnije:Postavljen je i drugi dio ograde na garevačkom groblju

Novi izazov mještana i grobljanske ograde

Neobično visoke temperature za ovaj period godine pravi su izazov za one koji žele učiniti nešto lijepo za svoj kraj. Tako su se Mato Cvitkušić „Ćevo“ ,Marko Perić Ivin, Marko Perić Pavin, Perija Perić Marjanov, Roko Perić Ivićev i jedan nadničar predvođeni s Vladom Tokić Dikačom okupili kod Garevačkog groblja da bi nasuli zemlju i šljunak oko novo izljevenih temelja za ogradu garevačkog groblja.

Opširnije:Novi izazov mještana i grobljanske ograde

Ilina se bliži a novca za ogradu nemna

Poslije blagdana Uskrsa pisali smo kako se završio prvi dio ograde na Garevačkom groblju za koju možemo reći da je izgledom i kvalitetom najbolja u regiji pa čak i dalje, ali da to nije kraj već da MZ Garevca želi ići dalje u obnovu drugog djela ograde od strane Nike Tokić "Brkice".

Opširnije:Ilina se bliži a novca za ogradu nemna

Ograda se gradi ali novca nema

Dragi Garevljani radost mi je da vas mogu obavijestiti da radovi na ogradi oko groblja dobro napreduju. Kako nas obavještava predsjednik MZ Garevac MZ Garevac Vlado Tokić „Dikača“ ovih dana se intenzivno radilo i grubi radovi to jest obnova temelja za ogradu su završeni. Sada slijedi montaža kovane ograde koje će ukrasiti vječno počivalište naših pokojnika.

Opširnije:Ograda se gradi ali novca nema

Završeno još jedno vrijedno djelo naše MZ Garevac

Ovih dana završen je sanitarni mokri čvor u našem Domu mladih u Garevcu. To je još jedno vrijedno i pozitivno djelo naše MZ Garevac  predvođenom Vladom Tokić Dikačom.Na ime riječ je o mokrom čvoru koji je  izgrađen u prostorijama malog garevačkog doma, a služit će gostima i mještanima za vrijeme većih kulturno zabavnih događaja kada se u Garevcu okupi veliki broj mještana, gostiju i  dobro namjernika te jedan postojeći WC ne može svima istovremeno pružiti mogućnost usluge.

Opširnije:Završeno još jedno vrijedno djelo naše MZ Garevac

Započeli su radovi ograde na garevačkom groblju

U listopadu 2018. godine poslije berbe kukuruza i pečenja rakije pisali smo da je na red došla radna akcija MZ Garevac za čupanje Tuja pored glavne ceste garevačkog groblja. Svi vi koji ste od polovice 2017.  godine dolazili u Garevac mogli ste primijetiti da se veliki broj jedne od sorti zasađenih Tuja osušio, a da su se i one druge počele žurno sušiti.

Opširnije:Započeli su radovi ograde na garevačkom groblju