Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon06012020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Malčiranje bankina, Megdanića i okoliša Burića štale

Kako je poslije zimskih dana zavladala epidemija korona virusa u svijetu tako je zahvatila i naš Garevcu pa se do sada to jest polovicom svibnja malo što zajednički uradilo na održavanju i uređenju krajolika našega sela. Stoga je MZ Garevac u subotu 16. svibnja 2020. godine iskoristila lijepo vrijeme za malčiranje bankina, Megdanića i okoliša oko Burića štale.

Opširnije:Malčiranje bankina, Megdanića i okoliša Burića štale

Vaskršnja čestitka MZ Garevac

Prigodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, čestitku pravoslavnim vjernicima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru u ime MZ Garevac i u svoje osobno ime uputio je predsjednik HMZ Vlado Tokić.

Opširnije:Vaskršnja čestitka MZ Garevac

Asfaltiranje platoa i parkinga ispred groblja Sv. Ilije u Garevcu

Dok su nam svima oči uprte u Garevac, a misli na izgradnju nove autoceste kroz naša mjesta ipak ima i drugih lijepih vijesti. Ovo lijepo jesenje vrijeme ide na ruku mnogima pa tako i MZ Garevac i Udruzi Dragovoljaca i Veterana HVO Modriča koji su se dogovorili da asfaltiraju parkiralište to jest plato ispred spomenika poginulim i nestalim braniteljima 105. brigade HVO Modriča.

Opširnije:Asfaltiranje platoa i parkinga ispred groblja Sv. Ilije u Garevcu

Uskrsna čestitka MZ Garevac

Uskrs je blagdan pobjede života nad smrću, blagdan koji danas, kada je mnogima teško, kada tjeskoba, strah i nesigurnost mnogima pokazuje da dobro, ljubav i nada i dalje stanuju ovdje u našem Garevcu, a čineći dobro bližnjima, pomažući potrebitima, darivajući druge, najviše obdarujemo sami sebe.

Opširnije:Uskrsna čestitka MZ Garevac

Postavljen je i drugi dio ograde na garevačkom groblju

Svi oni koji su bili za Ilinu 2019. h garevačkom groblju mogli su vidjeti da se radi i drugi dio ograde na garevačkom groblju to jest pored Vlade i Ankice Ivušić pa do  pokojnog Stpe "Taira".
Privatno poduzeće Pandurević MP je ispunilo svoje obećanje te izradilo ogradu ali se čekala isplata kako bi se ograda postavila.

Opširnije:Postavljen je i drugi dio ograde na garevačkom groblju

Ugrađena je nova stolarija na grobljanskoj kapeli

Ako malo razmislimo brzo ćemo zaključiti kako danas ništa nije trajno. Vremenom sve prolazi i gubi svoju kvalitetu ma koliko ono kvalitetno bilo. Tako su predstavnici MZ Garevac na čelu s predsjednikom Vladom Tokić došli do zaključka da bi trebalo zamijeniti  prozore i vrata na kapelici u garevačkom groblju.

Opširnije:Ugrađena je nova stolarija na grobljanskoj kapeli

Ilina se bliži a novca za ogradu nemna

Poslije blagdana Uskrsa pisali smo kako se završio prvi dio ograde na Garevačkom groblju za koju možemo reći da je izgledom i kvalitetom najbolja u regiji pa čak i dalje, ali da to nije kraj već da MZ Garevca želi ići dalje u obnovu drugog djela ograde od strane Nike Tokić "Brkice".

Opširnije:Ilina se bliži a novca za ogradu nemna

Čestitka predsjednika MZ za pravoslavni Božić

Za sve kršćane kao i ljude dobre volje, blagdan Božića i Kristova rođenja, slavi se i obilježava u znaku mira i ljubavi, međusobnog praštanja i povjerenja.

Opširnije:Čestitka predsjednika MZ za pravoslavni Božić

Završeno još jedno vrijedno djelo naše MZ Garevac

Ovih dana završen je sanitarni mokri čvor u našem Domu mladih u Garevcu. To je još jedno vrijedno i pozitivno djelo naše MZ Garevac  predvođenom Vladom Tokić Dikačom.Na ime riječ je o mokrom čvoru koji je  izgrađen u prostorijama malog garevačkog doma, a služit će gostima i mještanima za vrijeme većih kulturno zabavnih događaja kada se u Garevcu okupi veliki broj mještana, gostiju i  dobro namjernika te jedan postojeći WC ne može svima istovremeno pružiti mogućnost usluge.

Opširnije:Završeno još jedno vrijedno djelo naše MZ Garevac

Postavljen je i treći dio ograde na garevačkom groblju

Ovih dana nam stižu lijepe vijesti iz Garevca. Pisali smo kako se obnavljaju kuće a danas na Badnjicu vas želimo izvijestiti da je postavljen i treći dio ograde na garevačkom groblju. MZ Garevac nam je uz blagdan Svih svetih obećala da će se i ovaj dio ograde postaviti do Božića a privatno poduzeće Pandurević MP je to potvrdilo i evo danas se to i ostvarilo.

Opširnije:Postavljen je i treći dio ograde na garevačkom groblju

Ispunjeno obećanje i postavljena je ograda na groblju

Dragi Garevljani i prijatelji Garevca poštovani čitatelji. Na zahvalu u prvom redu dragom Bogu, a onda MZ Garevac, privatnom poduzeću Pandurević MP , te našim dragim mještanima koji su se odazvali i svojim darom doprinijeli da se postavi ograda na garevačkom groblju u rekordnom roku kao što je bilo obećano i to do Uskrsa 2019. godine.

Opširnije:Ispunjeno obećanje i postavljena je ograda na groblju