Garevački Internet portal ®

Burića štala rana i ponos Garevaca

Čet05282020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Događji vezani uz štalu

Ispis objekta i imena žrtava u LED rasvjeti

Proljeće 2017. godine ostat će u Garevcu zapamćeno po  vanjskom ispisu objekta i unutarnjem  ispisu imena žrtava spomen kapele „Burića štale“.

BURICA stala s KRIZOM 900

Kako se u Posavini toj bogatoj ravnici najčešće mogu vidjeti natpisi „kuća ili zemlja na prodaju“ Garevljani su se odlučili na nešto drugo.

Naime, zahvaljujući GIP-u na svesrdnoj pomoći i župniku Filipu na brizi i moralnoj potpori, došlo se do ideje da se imena mučki ubijenih žrtava „Burića štale„ jedan puta ispišu onako kako bi tu zauvijek mogla ostati.

Do sada su ta imena na zahvalu vlč. Vlade Jagustin bila ispisana na uokvirenom papiru što je za početak i te kako bilo dobro i vrijedno, ali su uvijek zračila nekako provizorno.

I onda se GIP u dogovoru sa župnikom Filipom odlučio potražiti rješenje kako bi se to na najjednostavniji način moglo ispisati, da bude funkcionalno, praktično ali ne i previše skupo. Cilj nam je bio da se ulaskom hodočasnika u štalu ta imena na poseban način pokažu i istaknu.
Tako smo došli do zaključka da se imena žrtava ispišu na staklu ili pleksiglasu a LED diodama napravi rasvjeta koja bi ta imena posebno vizualno istaknula.

viber imag9

Tako smo dogovorili posao s vrhunskim majstorom i vlasnikom ozbiljnog poduzeća, s dugogodišnjim iskustvom koji je predanošću radu te praćenjem inovacija i suvremenom tehnologijom uspio privući naše povjerenje i zadovoljstvo. Riječ je o privatnom zanatskom obrtu ili poduzeću „REKLAME Odžak“ iz Odžaka, kojem smo neizmjerno zahvalni na uspješno obavljenom poslu, iz poštovanom terminu, prihvatljivoj cijeni i zadovoljavajućoj kvaliteti.

Poslije dogovora s izvođačem radova i cijeni posla koju su nam ponudili krenuli smo u potragu za donatorima. S obzirom da je tu bilo dosta posla i da se radi o 11 velikih ploča s popisom imena te vanjskom ispisu na pročelju „Burića štale“ mislili smo kako će nam trebati više dobrovoljaca.
Međutim, kada se radi o nečem što je i u Božjem planu onda to sve teče ubrzanim tokom i na Salvu Božju.

Zwischenablage01

Tako nam se kod molitve opijela na blagdan Svih Svetih 2016. godine na grobnici ovih mučenika javio čovjek velikog srca, Miro Šerić (Perin) i kazao da te nevine žrtve zaslužuju neizmjerno poštovanje i da će on pokriti sve troškove oko ovog projekta i tako je i bilo. Cijena radova je bila 3.390 KM i Miro je na račun župe odmah uplatio 1800 € da bi se posao mogao odmah isplatiti.

Što reći na sve ovo.

Jedno veliko hvala Miri za tu jednokratnu pomoć svome Garevcu, a također hvala i župniku Filipu kao i posredniku ovog projekta GIP-u te izvođaču radova poduzeću „REKLAME Odžak“ iz Odžaka.

Ovaj projekt je na slavu žrtava uspješno priveden kraju 10.03.2017. godine.

Za GIP piše Mišo Perakviber image5