Marija Majka Crkve

ŽUPA GAREVAC

Pet06052020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Pouzdana riječ o onome što se dogodilo

Danas na treću Nedjelju kroz godinu (C) okupiše se Garevljani na svetoj Misi da bi čuli Riječ Gospodnju. Na početku svoga evanđelja Luka obrazlaže vrlom Teofilu, zašto je sastavio izvješće o Isusovom životu.

1

Radi se o pouzdanom opisu svega onoga, što se dogodilo radi našega spasenja po Isusu Kristu. Stoga je Luka temeljito istražio i pitao različite svjedoke koji su vidjeli i slušali o događajima.
Dvije tisuće godina nakon Kristova rođenja mi smo upućeni na izvore i svjedočanstva, kojima možemo vjerovati. U Lukinom evanđelju ali i u drugim evanđeljima približava nam se povijest spasenja, da se otvorimo u vjeri za Boga i njegovu riječ.

U evanđeoskom odlomku ove nedjelje odrasli Isus posjećuje sinagogu svoga zavičajnog Nazareta. Otvara knjigu proroka Izaije i ukazuje da je on od Boga poslani Mesija, u kojem se ispunilo Pismo.

I za nas vrijede riječi i svjedočanstvo Svetoga pisma. Mi slušamo po nadahnuću Duha Svetoga o ljudskim sastavljačima, potpisnicima svjedočenja vjere i Isusova života. Primamo u njima istinsku riječ vječnoga života. Kao i Marija želimo tu riječ čuvati u svome srcu, o njoj razmišljati, da bismo donijeli dobar plod za zemaljski i vječni život.

Poslije svete Mise u hladnom i snijegom prekrivenom Garevcu sastali su se Garevljani u župnoj dvorani na čašici razgovora sa župnikom vlč. Antom Stjepanović. Bilo je to jedno lijepo nedjeljno poslije podnevno druženje i kako sam župnik Anto za GIP reče rekreacija Garevljana u ove zimske dane.

Lijepo je vidjeti ova vesela lica naših mještanki i mještana koji se svake nedjelje poslije svete Mise ovako sastaju i druže.

Neka ih dobri Gospodin nagradi za ova lijepa djela koja čine.

Za GIP piše Mišo Perak