Marija Majka Crkve

ŽUPA GAREVAC

Sri07152020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

8 humanitarnih paketa za najpotrebitije u Garevcu

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije , nekadašnji župnik župe Čardak a danas župnik župe Stup kod Sarajeva vlč. Miroslav Ćavar, Petar i Jakica Lušo posebne osobe iz Kornice o kojim vam ne trebam puno pisati te garevački župnik vlč. Filip Brajinović uljepšali su Uskrs za nekoliko slabo stojećih i bolesnih obitelji u našoj župi.

Prošli su Garevcom i podijelili 8 karitativnih paketa onima za koje je župnik Filip smatrao najpotrebitijima a to su: Kaća Andrić, Iva Bajić “Ico“ Čolušića, obitelji Brune i Zlatka Kovač, Ilija Jagustin „Čarugin“ Niko Mijić, Ruža Perak, i Šima Tokić a župnik je još od sebe darova 50 KM Ivi Mikulić „Debelom“.

gordana kovac

Humanitarni paketi su sadržavali osnovne životne namirnice, higijenske potrepštine, slatkiše i slično. Dostavu i primopredaju paketa obavili su u poslijepodnevnim satima na Veliki petak, dan Isusove muke i smrti.

Bio je lijep osjećaj taj dan biti uz te zahvalne osobe kojima se nakratko vratio osmijeh i radost na lice.

Stoga dragi čitatelju, pokušaj i Ti svojom dobrotom i svom svojom obzirnošću biti blagoslov za druge, za one koji trpe, koji su sami, koji u svojoj neutješnoj samoći traže bliska čovjeka, ispruženu ruku, i veliko milostivo srce!

Budi Garevljanin i onakav kakvog su te naučili djed i baka, majka i otac a ne ulice ovog modernog svijeta i ubrzanog života gdje najčešće ne vidimo ni sebe same, a kamoli one s kojima živimo i svakodnevno se susrećem. Okrenite se onima koje drugi ne vide, jer blizinu trebaju upravo oni koje je život zapostavio i nad kojima se nitko ne sagiba.

Za GIP piše Mišo Perak