Marija Majka Crkve

ŽUPA GAREVAC

Pet06052020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Saniranje mramora i sadanja tuja kod crkve

Kako su nastali duži dani i lijepo proljetno vrijeme sve se više mještana vidi kako nešto rade i hodaju po vrtu, dvorištu, cesti, groblju pa i crkvi. Tako smo u srijedu 22. ožujaka 2017. zapazili ispred ulaza u župnu crkvu dvojicu vrijednih garevljana kako popravljaju odlijepite mramorne ploče na glavnom crkvenom ulazu.

radovi mramor 900

Na ime od velike hladnoće, snježnih nanosa i vlage na glavnom crkvenom ulazu odlijepilo se nekoliko mramornih ploča koje su upale oči Benjanimu „Benji“ Pavić i Pavi Stanušić „Kulenovom“ koji su se ponudili župniku Filipu da to saniraju i poprave.

Župnik Filip je to s radošću prihvatio, a i ova dvojica dobrovoljaca nisu oklijevali već su se odmah prihvatili posla. Vrijedne posavske ruke su to  na zadovoljstvo svih mještana pošteno i brzo odradile.
 
Dolaskom  sa svoje redovne dijalize iz Odžaka župnik Filip je bio pozitivno iznenađen jer je posao već bio završen i dobro urađen. Hvala im.

radovi mramor2 1024

A također hvala i Mati „Bati Zelić kaže župnik Filip u kratkom razgovoru za portal koji se ponudio da donese i zasadi dvije spiralne tuje. Naime kako „ Bato“ proizvodi sadnice ukrasnog bilja župnik Filip ga je upitao  da li ima dvije, tri sadnice običnih tuja koje bi zasadili u crkvenom dvorištu. Međutim „Bato“ je izrazio želju da donese dvije spiralne tuje i zasadi ih u to prekrasno župno dvorište.

tuja 900

Drago mu je da su baš njegove tuje dobile tu mjesto jer će ga uvijek posjećati na njegovo dobro djelo koje je učinio svojoj župi.
 
Lijepo je dok naša župa i živa Crkva  još imaju ovako vrijednih i sposobnih mještana, jer poslije njih tko zna tko će pomagati župniku i mještanima u ovakvim i sličnim situacijama.

Neka ih dobri Gospodin nagradi za njihova dobra djela  koja čine za sebe, svoju župu i sve nas.

Za GIP piše Mišo Peraktuja desno

radovi mramor3 900

Izgled poslije saniranja mramornih ploča