Marija Majka Crkve

ŽUPA GAREVAC

Pet06052020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Proslavili smo Sv. Antuna Pustinjaka u Garevcu

Već nekoliko dana temperatura zraka  je u minusu pa je zima u Garevcu pokazala svoje prave zube. Danas na blagdan Sv. Ante Pustinjaka  Garevac je ponovo osvanuo pod bijelim pokrivačem. Dubina snijega bila je od 15 do 20 cm a i sutra se najavljuje naleti slabog snijega i povremeni snijeg u cijeloj regiji.

13

Poslije toga će nekoliko dana biti pretežno sunčano uz povremenu naoblaku i dnevnu temperaturu do -3 grada. Dok će u ponedjeljak i utorak 22 i 23 siječnja ponovo doći do slabog snijega, susnježice i ledene kiše a onda će temperatura ići blago u plus da bi u četvrtak 26 siječnja bila +3 grada uz moguću slabu kišu.
 
Kraj mjeseca i početak veljače bit će djelomično oblačno vrijeme s kišom a potom dolazi sunčano razdoblje i temperaturom do +8 gradi.

Jutros je prilaz župnoj crkvi bio zatrpan snježnim naletima pa su župna domaćica Dijana Kovač i njen sin  Antonijo  došli da pročiste put kako bi se moglo doći na svetu Misu.
Iako je danas bio svetac kojeg Garevljani posebno cijene i obožavaju u župnoj crkvi je bio standardni broj vjernika.  Zimski je period pa nema onih koji često navrate u svoje kuće i garevačku ljepoticu.

Nakon svete Mise oko 13 sati došao je veći broj pokretnih i zdravih Garevljana pa su složno odradili radnu akciju i očistili snijeg oko crkve, župnog dvora i dvorišta.
A poslije toga ih je župnik onako domaćinski pozvao na čašicu razgovora koju su rado prihvatili.

12

U čišćenju su sudjelovali Dijana Kovač sa sinovima Antonijom i Lucijanom, Marko Omazić, Ilija Pavić Grdanov, Perija i Roko Perić, Niko Tokić Brkica, Vlado Tokić „Dikača“ i Roko Vukadin.

Hvala Bogu što nam je dao ovakve mještane, a njima što znaju cijeniti i voljeti svoj kraj i svoj zavičaj.

Za GIP piše Mišo Perak

Ostale fotografije koje je načinila Dijana Kovač pogledajte u našem foto albumu ili klikom ovdje

1114