Marija Majka Crkve

ŽUPA GAREVAC

Pon02172020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Proslavljen Uskrs 2002. u Garevcu

GAREVAC 02.04.2002./ Po riječima garevačkog župnika vlč. Ilije Matanovića u obredima Velike Subote sudjelovale su 53 osobe, na misno slavlje na prvi dan Uskra došlo je 106 osoba, a na Uskrsnji ponedjeljak euhoristijskom su slavlju bile nazočne 56 osobe.

Misno slavlje je predvodio Garevljanin preč. Mića Perić, župnik iz Bijeljine. Kako je  našem uredništvu priopćio župnik Ilija srpski su ekstremisti u noći između Velike subote i Uskrsa zasuli jajima tek urađenu fasadu pročelja i zadnje strane crkve. Na uviđaj je došla policija Srpske republike, vidjela barbarsko djelo, napravila zapisnik a potom otišla. Šteta je neznatna, ali su protivnici Kristova križa i povratka Garevljana na njihova ognjišta, župniku Iliji i šačici garevačkih vjernika natovarili posao na leđa, jer će sigurno idućih dana biti potrebno oprati fasadu.

Sedam mladih Španjolaca bili su nedavno desetak dana gosti garevačkog župnika pomažući mu na uređenju prostora oko crkve te zamjeni krova grobljanske kapele koji je bio skroz dotruo.

Na blagdan sv. Marka evangeliste, 25. travnja o. god. svečano misno slavlje na Garevačkom groblju predvodit će i prigodnu propovijed izreći vlč. Vlado Jagustin, svećenik iz Garevca i župnik u Rastičevu kod Bugojna.

Ovim putem župnik Ilija Matanović pozdravlja sve Garevljane širom svijeta, želeći im sretne i milošću Božjom ispunjene uskrsne blagdane, zahvaljujući se svima koji potpomažu popravak garevačke crkve i rade na povatku u rodno selo, koji se zanimaju i navraćaju u dragi kraj. Sve one koji još nisu dolazili u Garevac iz bilo kojih razgloga, moli da ne zaborave rodnu grudu.

Za GIP piše Mišo Perak