Proslava blagdana Svih Svetih 1999.

GAREVAC/ 1.XI.1999. U okupiranoj župi i selu Garevac, koje se nalazi u Bosanskoj Posavini na području srpskog entiteta, na mjesnom garevačkom groblju slavljene su svete mise u nedjelju 31. listopada i u ponedjeljak 1. studenoga. U oba ova dana okupilo se oko 1000 garevljana.

Svetu misu oba ova dana predvodio je upravitelj župe Josip Janjić uz koncelebraciju domaćeg sina vlč. Fabijana Stanušića. Garevljani su za ove svetkovine došli sa svih strana u koje ih je razbacao ratni vihor.

Svi žive u nadi da će se uskoro vratiti u svoje selo, a to im obećavaju kako općinske vlasti tako i međunarodna zajednica. Veliki broj ljudi predao je zahtjeve za povrat imovine a neki su već dobili rješenje da se za 90 dana mogu vratiti u svoje kuće.Kad je Garevac 1992. godine okupiran među prvim je stradala crkva koja je vremenom urasla u korovi trnje. Garevljani to više nisu mogli gledati pa su prije blagdana Svih Svetih očistiti porušenu crkvu i prostor oko nje. Garevljani će u svojoj spaljenoj crkvi slaviti prvu svetu misu na blagdan Krista Kralja u nedjelju 21. XI. 1999. godine s početkom u 12 sati.