Marija Majka Crkve

ŽUPA GAREVAC

Pon02172020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Proslavljen patron župe Garevac 2010.

GAREVAC-24.svibanj 2010./Župa Garevac danas slavi svoj patron, svetkovinu Blažene Djevice Marije - Majke Crkve. Na svetoj misi koju je u 11.00 sati predvodio i propovjedao prečasni Luka Kesedžić ekonom naše nadbiskupije okupilo se još 14 svećenika i oko 120 Garevljana, a bilo je i petnaestak osoba iz susjedstva.

Nažalost naš župnik Filip Brajinović je u to vrijeme bio na dijalizi i ležao priključen na aparate za prečićavanje krvi te nije nazočio svetoj Misi. Vrijeme je bilo vrlo lijepo kao i sama sveta Misa i propovijed. Bilo je i onih vjernika koji su kao nekada došli u narodnim nošnjama.  Poslije svete Mise začula se i svirka a tu se našla i boca domaće šljivovice koja je iz ruke u ruku davala dopunsku snagu i sjećanja na stara i dobra vremena.

Preč. Mijo Thon, graditelj garevačke crkve i osnivač garevačke župe, davno je sa svojim vjernicima, našim djedovima i roditeljima izabrao ovaj blagdan jer bio vrlo odan nebeskoj Majci i cijeli je svoj svećenički život stavio pod njezinu zaštitu. Čvrsto je vjerovao da je najsgurniji put do Isusu ako nas njegova Majka povede sa sobom. Stoga slijedimo njen put jer jedino Nebeska Majka Marija može današnjem čovjeku darovati neophodnu nadu u pobjedu dobra nad zlim i pozvati Vas da se vratite u svoje kuće i nastavite živjeti tamo gdje ste bili prije ratnih stradanja.