Marija Majka Crkve

ŽUPA GAREVAC

Sub08082020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Proslava Sv. Marka i blagoslov polja 2012. u Garevcu!

Garevac, 25. travnja 2012. I ove godine u Garevcu proslavljen je blagdan sv. Marka evanđeliste kojeg su naši djedovi i očevi izabrali za zaštitnika naših njiva, polja, livada i vrtova. Zbog kišnog dana i sredine radnog tjedna okupilo se nešto manje garevljana i njihovih gostiju.

markov dan 2012

Skupilo se  oko150 vjernika. Misno slavlje i blagoslov polja predslavio je msgr. Luka Kesedžić, ekonom naše Nadbiskupije.

Misnom slavlju i blagoslovu polja uz domaćeg župnika Filipa pridružili su se i domaći sinovi vlč. Vlado Jagustin, vlč. Marko Stanušić i vlč.Fabijan Stanušić.

U svojoj propovjedi msgr. Luka istakao je da je Crkva sv. Marka postavila za zaštitnika poljoprivrednika i upravo iz tih razloga na Markov dan počinje blagoslov polja.

Mi molimo da Bog blagoslovi naš rad i u tom radu nastojimo što više stjecati za sebe i svoju djecu i u toj trci za materijalnim dobrima zaboravljamo svoju dušu i dušu onih koji su nam najbliži.

Na koncu župnik je čestitao imendan svima koji slave, te podsjetio prisutne na važne datume župe Garevac, i zahvalio msgr. Luki na lijepim riječima, svim nazočnim svećenicima i vjernicima.

Nakon sv. Mise slijedilo je slavlje za obiteljskim stolom kod onih koji slave Markov dan.

Press GIP-a

Fotografije od blagdana Markova dana možete pogledati klikom ovdje