Proslava Sv. Marka i blagoslov polja 2010. u Garevcu!

Nedjelja je 25.4. 2010. Godine, vrijeme oblačno ali ne i kišovito kao predhonih dana. U Garevcu se okupio neočekivano veliki boj Garevljana koji dođoše da proslave Sv. Marka te svojom molitvom i vjerom zamole Svevišnjega za blagoslov polja i naših njiva, da im rod bude blagoslovljen kao i oni što ih obrađuju i s njih plodove ubiru. Isto tako okupio se i veliki broj iz susjednih sela: Kladara Donjih, Čardaka, sela Odžačke općine pa čak i iz Zasavice.

markov dan 10

Lijepo je danas bilo biti u Garevcu te kao nekada ugostiti drage nam goste koji su poslije Sv. Mise išli na zajedničko objedovanje po povratničkim kućama.

Svetu misu predvodio je vlč. Marko Stanušić profesor na bogoslovskom fakultetu u Sarajevu u zajedništvu dr. Zdneke Spajića te modričkog i garevačkog župnika. U svojoj nadhnutoj propovijedi vlč. Marko je istakao činjenicu da se u Garevcu poslije Mlade mise vlč. Fabijana Stanušić niti jedan mladi Garevljanin a isto tako i iz šire okolice Garevca nije odazvao tome pozivu te pozvao mlade da razmisle, uključe se i  pođu služiti Crkvi kao i mnogi prija njih jer naši vjernici obraćaju se svećenicima, i žele u njima 'prepoznati' Krista. Veliku potrebu za tim osjećaju poglavito mladi, koje Krist trajno privlači k sebi, kako bi ih učinio svojim prijateljima i kako bi predložio pojedincima da se potpuno posvete službi u Crkvi.

Neće u Crkvi nedostajati poziva, ako budemo sveti, radosni i oduševljeni u vršenju svećeničke službe“  i  služenju svome pozivu. Pa evo dragi Garevljani i prijatelji Garevca uzmite ovo k srcu i molite da vaši mladi jedoga dana služe Bogu i svom narodu.

 

 

 

 

 

 

 

 

markov dan 101

markov dan 102

Za GIP piše Goran Tokić „Dikača“
Fotografirao Goran Tokić „Dikača“

Fotografije od blagdana Markova dana možete pogledati klikom ovdje