Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon12172018

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Skupštinski zastupnici u obilasku Posavine

VUKOSAVLJE - 07. svibnja 2015. godine Ministar branitelja Županije posavske Marijan Kopić, zajedno s Đurom Delićem, Anesom Osmanovićem (izaslanicima u Domu naroda Parlamenta FBiH) i Ivom Bilušićem (zastupnikom u skupštini Županije posavske) su posjetili povratnička naselja u općini Vukosavlje u Republici Srpskoj.

vukosavlje branitelji

Razgovarali su s načelnikom općine Vukosavlje prof. Elvirom Hadžiomerovićem, s kojim su razgovarali o povratku, i problemima života i opstanka na ovim prostorima, te posjetili naselja Pećnik i Jakeš gdje su sa mještanima razgovarali o povratku, teškom životu povratnika u RS s posebnim osvrtom na branitelje Bosanske Posavine kojih je dosta u ovome kraju.

Visoko izaslanstvo obišlo je povratnika, branitelja HVO Esada Zahirovića koji živi u jako teškim uvjetima. Bez struje, vode i ikakvih primanja. Esad Zahirović je kompletan rat proveo u rovovima Brvnika kao pripadnik HVO 102. odžačke brigade. Među prvima se vratio u svoj rodni Jakeš.

Kaže da za povratnike u RS slabo tko mari, posebna priča su branitelji HVO jer imaju većinom osobne karte u FBiH a nikakva prava u RS. Esad Zahirović je 1957. godište i ima dvadesetak godina radnog staža te još nema prava na mirovinu. Snalazio se dok je mogao raditi u nadnice, međutim pritisle su godine i bolesti pa sada živi od onoga što mu neko da, a teško žive svi oko njega.

Preuzeto s Radio Postaje orašje

 

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka