Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon12172018

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

NOVOGODIŠNЈI PRIJEM ZAPOSLENIH U INOZEMSTVU

novogodisnji-prijem-inozemaca

MODRIČA/Tradicionalno kao i svake godine, danas 28. decembra  2010. godine načelnik opštine Mladen Krekić održao je povodom novogodišnjih i božićnih praznika prijem za radnike privremeno zaposlene u inostranstvu.  Prilikom obraćanja načelnik opštine upoznao je prisutne o aktuelnostima i stanju na području opštine Modriča. Svojim prisustvom prijem su uveličali i učenici osnovne škole „Sveti Sava“ koji su prezentacijom  projekta “Ja građanin“ predočili aktivnosti svoje  škole.

Načelnik općine Modriča Mladen Krekić danas, 28. prosinca, započeo je planirane božićne prijeme. Prvi u nizu prijema su bile predstavnice udruga žena "Život i nada". Predsjednica udruženja Smilja Simić je upoznala načelnika sa radom udruga i sa realizacijom njihove inicijative da se u Modriči organizira mamografski pregled žena.i ime udruge iznijela je ideju da se za Dom zdravlja u Modriči u narednom razdoblju pokuša nabaviti mamograf ističući da je za to potrebno mnogo novca. Načelnik je podržao rad ovog udruženja i članicama udruženja poželio sretne blagdane i dobro zdravlje u narednoj godini.

U neformalnom razgovoru radnici su postavljali konkretna pitanja, uputili pohvale i sugestije na rad institucija općine. Prisutni su se osobno zahvalili načelniku za razumijevanje, potporu i pomoć koju pruža njihovim mjesnim zajednicama. U izjavi za medije Sanela Salkić i Mihailo Pejić su se zahvalili na prijemu u ime svih prisutnih.

Obajvljeno na službenoj stranici općine Modriča

Za GIP uredio Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka